Politicieni

Dilema senatorului USR Nicu Fălcoi: A candida sau nu la Primăria Timişoara

USR Timiş va începe pe data de 1 iunie competiţia internă pentru desemnarea unui candidat la Primăria Timişoara. Printre cei care iau în calcul intrarea în această competiţie se numără senatorul Nicu Fălcoi. El vrea însă ca, până pe 1 iunie, să fie convins că reprezintă cea mai bună soluţie a USR Timiş pentru scaunul de primar.

Nicu Fălcoi

Într-o postare pe Facebook, senatorul USR Nicu Fălcoi afirmă că mulţi locuitori ai oraşului îi presează pe liderii USR să prezinte cât mai grabnic un candidat la Primăria Timişoara. Ei au dreptate într-un fel, dar o astfel de decizie este foarte greu de luat, mai ales în condiţiile în care primarii se aleg într-un singur tur de scrutin, spune Fălcoi. În condițiile alegerilor într-un singur tur de scrutin, orice primar în funcție, oricât ar fi el de nociv pentru oraș, va pleca cu prima șansă. Notorietatea lui bate notorietatea oricărui contracandidat (și aici mă refer doar la candidații noi, pentru că pe cei vechi i-am văzut ce pot și, cel puțin în opinia mea, oricum nu au nicio șansă)”, arată Fălcoi.

El spune că bătălia se va da între actualul primar Nicolae Robu şi candidatul USR, oricare ar fi acesta. În acest sens, Fălcoi îşi calculează şansele într-o asemenea competiţie. El spune că problema nu este dacă ar fi un primar mai bun decât Robu (un lucru extrem de uşor), ci mai bun decât un alt USR-ist. Nu este o decizie ușoară. Atunci când voi decide, trebuie să țin cont de foarte multe lucruri.  În primul rând, trebuie să fiu eu convins că sunt cea mai potrivită variantă pentru primărie. Bine, nu-i foarte greu să fii mai bun ca Robu, deci nu cu el mă compar, dar mă gândesc și la posibilii contracandidați din USR și abia aici am dileme. USR Timișoara va trebui să aleagă candidatul care combină cel mai bine capacitatea de a conduce primăria cu șansele de a o câștiga. Nu va fi o decizie ușoară, dar sunt convins că toți colegii mei vor da dovadă de maturitate și vor alege cea mai bună variantă posibilă”, a continuat Fălcoi. De menţionat că potenţialii candidaţi USR la Primăria Timişoara trebuie să-şi anunţe intenţia până pe data de 1 iunie.

Senatorul USR a anunţat că, în perioad următoare, va prezenta câteva dintre proiectele sale pentru Timişoara. Primul a fost anunţat chiar în această postare. Cred că, în primul și în primul rând, mi-aș dori să redau orașul oamenilor. Ieri și astăzi am fost la Cluj și-am fost încântat de-a dreptul de felul cum arată orașul, de curățenia pe care am găsit-o acolo. Privesc înspre orașul nostru, înspre Timișoara, și-mi dau seama că prima provocare pe care-o avem este să redăm orașul oamenilor de sub dominația gunoaielor. Da, curățenia este una dintre obsesiile mele. Eu cred că poți schimba chiar și comportamentul oamenilor prin curățenie. Ați văzut cât suntem de atenți să nu deranjăm ceva atunci când intrăm într-un loc curat? Asta cred eu că s-ar întâmpla și într-un oraș curat. Toți am fi mult mai atenți. Așa am reuși să redăm oamenilor orașul cucerit de gunoaie. Acesta e primul aspect dintr-un șir lung de probleme pe care le-am sesizat, pe care mi-am propus să le abordez pe rând și să le supun dezbaterii”, a mai scris Nicu Fălcoi.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago