Administratie

Două firme obişnuite să lucreze cu primăria vor realiza parcul de skate al Timişoarei

Visul tinerilor timişoreni de a avea un skatepark poate deveni în sfârşit realitate. Primăria Timişoara a anunţat că au fost stabilite firmele care se vor ocupa de amenajarea acestuia, locaţia fiind Parcul Central.

Skatepark, în Parcul Central

Vom avea, în sfârşit, skatepark la Timişoara. Nicolae Robu a anunţat că au fost stabilite, în urma licitaţiei, firmele care se vor ocupa cu proiectarea şi realizarea noului loc de distracţie, pentru amatorii acestui sport.

„Avem o veste bună pentru copiii şi tineri fascinaţi de skate. După cum se ştie, am avut iniţial un proiect, a fost organizată o licitaţie, a fost stabilită firma de execuţie, după care s-a ajuns într-un blocaj, în instanţă. S-a încheiat acel episod, am câştigat noi, dar am fi preferat să nu fim prinşi în astfel de confruntări, care ne întârzie”, a anunţat primarul Robu, făcând o scurtă istorie a acestui proiect.

Acum, primăria a ales o nouă firmă, mai bine zis un consorţiu de două firme, care vor porni din nou investiţia la acest proiect. Construcţia se va realiza de două firme obişnuite să lucreze cu municipalitatea, cu care a avut mai multe proiecte.

„A fost o nouă licitaţie pentru skatepark, se va realiza în aceiaşi locaţie. Urbanito City Concept va efectua proiectarea, iar de execuţie 1,7 milioane. SC Lovrintim şi SC Rogera vor executa lucrările. Acestea au la dispoziţie trei luni pentru execuţie”, a subliniat primarul.

Întrebat dacă cele două societăţi se pricep la efectuat asemenea lucrări, dacă nu era necesară impunerea în caietul de sarcini a unei condiţii referitoare la această experienţă, Nicolae Robu a insistat că aşa e legislaţia, că nu se cere o asemenea condiţie: „Nu se solicită experienţă, este o ciudăţenie în legislaţie. Se consideră restricţionare a concurenţei, se practică asumarea prin contract, cu penalizări dacă firma nu lucrează cum trebuie”.

Deşi atribuită de câteva luni, lucrarea nu a avut un contract efectiv semnat pentru că au existat anumite acuzaţii de conflicte de interese. „Nu s-a semnat contractul pentru că s-a suspectat un conflict de interese.  Nu contează orice bârfă, eu nu stau să aplec urechea la fiecare prostie. Nu este niciun conflict, toţi au semnat, conştienţi de tot ce fac. Există legi şi nu contează ce spun unul şi altul. Dacă era nulă licitaţia nu se semna contractul”, a încheiat Nicolae Robu.

Proiectul a fost ajustat în conformitate cu mai multe sugestii a mai menţionat primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

8 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

10 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

10 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

10 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

10 ore ago