Afaceri

Openville îşi schimbă denumirea, timişorenii fiind ataşaţi de numele Iulius Mall

Deţinătorii proiectului Openville Timişoara au decis să schimbe numele acestuia. În consecinţă, el va deveni Iulius Town.

Openville se va numi Iulius Town

Openville se schimbă, dar numai cu numele, devenind oraşul din centrul Timişoarei. Companiile Iulius şi Atterbury Europe anunță că Openville Timişoara, primul proiect cu destinație mixtă din vestul României, devine Iulius Town. Conform deţinătorilor proiectului, noul nume este inspirat de atașamentul timișorenilor față de brandul Iulius. Ideea extinderii brandului, de la Openville la Iulius Town, a fost insuflată de aprecierea deosebită pe care o au timișorenii față de Iulius Mall.

Proiectul în valoare de peste 220 de milioane de euro, cea mai mare investiţie în real estate din regiunea de vest a României, a fost gândit de la început să integreze Iulius Mall Timișoara, acesta fiind completat acum cu funcţiuni de office, retail şi entertainment. Sub noul nume, proiectul urbanistic rămâne neschimbat, menținându-se toate componentele prevăzute inițial. Aici se doreşte un pol regional de business, cea mai mare zonă de retail din vestul ţării, un parc, săli de evenimente şi noi locuri de parcare.

„Iulius Town va fi orașul din centrul Timişoarei, un proiect de regenerare urbană gândit pentru a coagula comunitatea şi a-i aduce laolaltă pe timișoreni, pe locuitorii din regiune, dar şi pe cei din ţările limitrofe, indiferent dacă vin la birou, la cumpărături, să facă sport sau să se relaxeze”, au anunţat reprezentanţii proiectului rebotezat.

Prima etapă de dezvoltare a ansamblului mixt Iulius Town, aflată în curs de finalizare, va include 120.000 mp de retail, 450 de magazine, noi branduri, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, trei săli de evenimente, restaurante şi cafenele tematice, 100.000 mp de spaţii office, un tunel auto şi 4.070 de locuri de parcare. De asemenea, Iulius Town include şi un parc în care au fost plantaţi sau vor fi plantaţi mii de arbori din specii variate, include un lac, un carusel etajat, locuri de joacă pentru copii şi un patinoar.

În prezent, în ansamblul mixt se lucrează la cel de-al patrulea imobil de tip office, care va fi cea mai înaltă clădire de acest tip din România (155 metri, 27 de etaje), la noile spaţii de retail, la amenajarea parcului, la o nouă parcare subterană şi la un tunel auto, care va fluidiza traficul din întregul areal.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago