Acţiunea heirupistă a municipalităţii timişorene, care a scos la lucru pe stradă angajaţii societăţilor din subordine, dublată de „grăbirea” intrării pe teren a noii societăţi de salubrizare a străzilor, nu i-a impresionat pe inspectorii de la Garda de Mediu. Pentru mizeria din oraş, primăria a fost amendată cu 15.000 de lei şi cu obligarea acesteia de a salubriza toate zonele descoperite cu acumulări de deşeuri.
Primăria Timişoara are la dispoziţie o lună pentru a realiza salubrizarea tuturor zonelor în care există abandonări de deșeuri și adoptarea de măsuri suplimentare și eficiente pentru eliminarea acestor depozitări/abandonări de deșeuri pe domeniul public. Aceasta este doar una dintre măsurile decise şi impuse de Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, care în perioada 8-14 mai, a desfășurat un control tematic privind salubrizare la nivelul Municipiului Timișoara.
„În timpului inspecției pe teren, s-a constatat că numeroase străzi, alei, parcări publice, stații ale mijloacelor de transport în comun și zone pietonale de afluență publică erau insalubre, zonele de circulatie pietonală și auto fiind partial acoperite cu deșeuri, care erau prezente și în jurul coșurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spațiile verzi/scuaruri existau saci cu frunze, grămezi de crengi și alte deșeuri amestecate. De asemenea, s-a constatat că nu se asigură colectarea separată, transportul și valorificarea deșeurilor și există depozitări/abonadonări de deșeuri în diferite zone.”, au anunţat cei de la Garda de Mediu.
Cum situaţia constatată e departe de una ideală, Primăria Municipiului Timșoara a primit o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei, conform legislaţiei privind regimul deșeurilor. În urma controalelor, Comisariatul Județean Timiș al Gărzii de Mediu a stabilit şi o serie de măsuri clare cu termene de realizare, pe care administrația publică locală trebuie să le pună în practică.
Primăriei i s-a mai cerut adoptarea unor măsuri de prevenire a abandonării de deșeuri pe raza Municipiului Timișoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deșeuri și asigurarea salubrizării acestora. Garda de Mediu a cerut rezolvarea uneia dintre cele mai mari probleme existente în oraş, mai precis identificarea unei soluții pentru gestionarea biodeșeurilor generate pe raza unităţii administrative teritoriale Timișoara, având în vedere faptul că, până în prezent, nu s-a realizat stația de compostare a biodeșeurilor. Asociaţiile de proprietari din oraş se plâng de mai mult de un an de zile că nu au ce face cu acest tip de deşeuri, pentru că operatorul de salubritate refuză să le ridice. Vorbim despre iarbă, crengi, frunze, alte asemenea, rezultate în urma activităţii obligatorii de întreţinere a spaţiilor verzi.
„Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș va verifica stadiul îndeplinirii măsurilor dispuse la termenele stabilite, și va continua acțiunea de inspecție și control la operatorii de salubritate de pe raza UAT Muncipiul Timișoara”, au mai anunţat cei de la Garda de Mediu.
SCM Politehnica Timișoara joacă în avans, în Liga Națională de handbal, etapa a XI-a, cu…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Timișoara va găzdui, la mijlocul lunii viitoare, în organizarea primăriei, dezbaterea „35 ani de libertate…
Marţi, 19 noiembrie, vor avea loc mai multe întreruperi ale serviciilor furnizate de Colterm, acestea…
Luni seara, după orele 18, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui accident între…
Deputatul USR de Timiş, Cătlin Drulă, s-a dezlănţuit la adresa liderilor PSD, pe marginea scandalului…