Stiri nationale

Patronul firmei care gestionează gunoaiele din Timiş, condamnat la închisoare alături de Radu Mazăre

Fostul deputat PSD Eduard Martin, acţionar al firmei Polaris M Holding, a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare. Alături de acesta, au mai fost condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre (9 ani şi 10 luni) şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky (7 ani şi 10 luni). Firma Polaris se ocupă de gestionarea gunoaielor din Timiş, precum şi a deponeului ecologic de la Ghizela.

Eduard Martin, acţionar al firmei Polaris M Holding

Un complet de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţiei şi Justiţie a dat astăzi sentinţele în aşa numitul dosar Polaris. Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani şi zece luni de închisoare pentru luare de mită. Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, “Mazăre Radu Ştefan, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa. Sumele de bani ar fi fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societăților respective cu o firmă controlată de inculpatul Mazăre Radu Ștefan atât direct, cât și prin intermediul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel.”. Radu Mazăre mai are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare, primită în luna februarie a acestui an. Fostul primar a fugit în Madagascar în decembrie 2017, unde a cerut azil politic. În acest dosar, fostul deputat PSD Eduard Martin, acţionar al firmei Polaris, a fost acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, iar Gabriel Strutinsky, acuzat de săvârșirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. Sentinţele pot fi atacate cu recurs.

De menţionat că Polaris are contract de gestionare a gunoaielor cu CJ Timiș, contract încheiat în iulie 2014. Acesta vizează activități de operare a stației de transfer Timișoara și a centrelor de colectare de la Jimbolia, Deta și Făget, respectiv transportul deșeurilor la deponeul din Ghizela. Timp de 12 ani, perioada pe care funcționează contractul, firma primeşte de la CJ Timiș cel puțin 12 milioane de lei. În contract este stipulat că plata se va face în funcție de cantitatea de gunoi gestionată, dar nu poate fi sub un milion de lei pe an. Contractul cu Polaris a fost contestat chiar de la început de consilierii județeni ai PNL și PDL, care de altfel nici nu l-au votat. De menţionat că un alt acţionar al firmei Polaris, Dumitru Martin, unchiul lui Eduard, a fost condamnat în 2017 la 13 ani de închisoare în Statele Unite.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago