Politicieni

Nicolae Robu nu are imagine creată în laborator: Am refuzat să mă tund

Actualul şef al PNL Timiş, primarul Timişoarei, spune că e o persoană cât se poate de reală, spre deosebire de mulţi dintre oponenţii săi politici, care au imaginea creată în laborator. Mai mult, atunci când era rector i s-ar fi recomandat să se tundă pentru că „nu dă bine cu funcţia”, dar, evident, a refuzat să o facă.

Nicolae Robu, în vacanța din Cipru

Supărarea primarului a apărut după ce mai mulţi concetăţeni l-au acuzat că s-a dus în vacanţa de Paşti în Cipru. Robu a spus că doreşte, de fapt, să arate şi imaginea sa reală, de om, prin aceasta, că Paştele este ceva sfânt, nu un moment să faci politică. „Unii mă critică pe mine că vezi-doamne am fost în vacanță de Paști. Păi cât de ipocrit ar trebui să fie cineva sau de deplasat să pretindă că face campanie de paști. Cred că dacă avem respect pentru această uriașă sărbătoare a umanității, nu vii nici măcar să pomenești de campanie electorală cu această ocazie. Probabil că unii nu au nimic sfânt, nici măcar respectul pentru o asemenea sărbătoare și se duc să se afișeze pe la biserici cu gândul că pentru asta îi votează lumea. S-a dovedit că nu te votează nimeni pentru așa ceva. Eu am fost în vacanță de paști”, a declarat Nicolae Robu.

Această postare arată, de fapt, că este un om cât se poate de normal, nu unul cu o imagine fabricată în laborator. Ca dovadă, a refuzat să se şi tundă când i s-a cerut aceasta, de către persoane care ţineau la el.

„Eu sunt eu însumi în toate circumstanțele. Nu sunt o persoană cu imagine lucrată în laboratoare. S-a încercat și cu mine așa ceva, cum se întâmplă cu majoritatea persoanelor publice, dacă nu cu toți, dar cu mine nu ține asta. Eu sunt eu însumi indiferent de funcția pe care o voi avea. Am fost rector al uneia dintre cele mai prestigioase universități din România, patru mandate prorector, două rector și când au încercat unii să mă convingă, oameni care țineau la mine, să mă tund că parcă freza asta nu se potrivește cu funcția de rector, răspunsul meu vă închipuiți care a fost. Dacă ar fi să aleg între Robu fără niciun fel de funcție sau a mă denatura pentru a avea funcții, nu aș avea nicio ezitare, aș opta să rămân eu însumi. Am și spus la un moment că, de vorbă așa cu mine, când am luat-o pe un traseu ascendent, mi-am zis, voi avea grijă să nu ajung niciodată să-mi fie dor de mine însumi”, a mai subliniat primarul.

„Care e problema, am pus pe Facebook să se vadă latura mea umană, nu să pun pe Facebook imagini confecționate de specialiști în laboratoare. Cine vrea mă apreciază, cine nu, mă critică, suntem într-o societate democratică. Nu e nicio problemă. Dar eu sunt omul care muncește în restul zilelor. Cine nu crede, să vină alături de mine, să vedem câte zile face față la ritmul meu”, a încheiat edilul-şef.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago