Alegeri

Românii din Diaspora ies masiv la alegeri, la secţiile de votare din întreaga Europă / FOTO

Mobilizare masivă a românilor pentru comunităţile din majoritatea ţărilor europene. Până la ora 14.00, la cele 441 de secţii de votare din străinătate votaseră în cadrul alegerilor europarlamentare 125.808 de cetăţeni români, iar în locaţiile unde sunt asemenea secţii sunt la cozi alte mii de persoane.

Mii şi mii de români stau la cozi de zeci de metri la Roma, Milano, Munchen, Londra, Bruxelles, Antwerp, Lille sau Castellon, în Spania pentru a-şi exprima opţiunile în cadrul unui scrutin devenit simbol. Totuşi, cei mai mulţi votanţi au fost înregistraţi la Chişinău, la una dintre secţiile de votare se prezentaseră pentru a-şi exprima opţiunea electorală 964 de persoane. Urmează o secţie de votare din Londra – Anglia, cu 809 votanţi, Ialoveni – Moldova, cu 759 votanţi, Bruxelles, cu 750 de votanţi, o altă secţie din Londra – Anglia, cu 750 de persoane. Pe listă apar Hamburg – Germania, cu 730 de alegători, Augsburg – Germania, cu 697 sau Regensburg – Germania, cu 695, Roma – Italia, cu 688, Antwerp – Belgia, cu 672, Le Blanc Mesnil (Franţa) – 643, Lille – Franţa, cu 641, Castellon de Plana – Spania, cu 638.

Ca şi ţară, Italia are cele mai multe voturi, cu 27.331, arondate unui număr de 76 de secţii de vot, urmată de Spania, cu 16.851 votanţi, Germania, cu 13.094 voturi exprimate, Anglia, cu 12.191 alegători, Franţa cu 7.515 alegători, Belgia – 4750 persoane.

Secţiile de votare de peste ocean, din SUA şi Canada, nu au fost încă deschise, sunt 31 de secţii în Stele Unite şi şase în ţara vecină de pe continentul nord-american. Cel mai probabil, având în vedere numărul mare de votanţi din Diaspora, este de aşteptat ca optiunile lor electorale să încline semnificativ balanţa alegerilor.

Mai jos puteți vedea un clip cu coada de la o secție de votare aflată în Germania, în orașul Wolfsburg.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

23 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

23 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

36 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

44 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago