Administratie

Speranţa moare întotdeauna ultima. Primarul Robu mai speră că podurile Dragalina şi Eroilor se termină în septembrie / VIDEO

Nicolae Robu se plânge că infrastructura oraşului este total depăşită şi că el nu a putut să recupereze în cei şapte ani de mandat ce nu ar fi făcut alţii până când el a devenit primar. Primarul Timișoarei vorbeşte despre pasaje cu subtraversări şi intersecţii modernizate, dar şi de speranţe cum că cele „nenumărate” poduri pe care spune că le construieşte vor fi gata în septembrie.

Podul Dragalina

Nimeni nu a făcut nimic în Timişoara pentru infrastructură, aceasta în timp ce numărul de maşini în trafic a crescut de o mie de ori, se plânge primarul Nicolae Robu. Tot el spune că se chinuie de şapte ani să rezolve problema, dar că e prea mult de lucru.

„Eu nu pot decât să recuperez ce nu s-a făcut. Infrastructura era total depăşită acum şapte ani când am preluat eu primăria. Suntem departe de nevoile pe care oraşul le are. Numărul de maşini e cu o mie de ori mai mare ca acum jumate de secol în urmă, când s-a făcut infrastructura. Le place sau nu cetăţenilor, este o realitate constatabilă în jumătate de secol nu s-a făcut niciun pod sau pasaj într-un oraş rupt în două de Bega şi Calea Ferată”, spune Robu.

Edilul-şef insistă asupra creării de noi pasaje în oraş, mai ales a celor cu subtraversare, pentru că acestea s-ar potrivi mai bine cu arhitectura: „Mai sunt si intersecţii unde nu poţi fără pasaj. Am încercat, dar soluţia radicală e subpasajul dar şi suprapasajul. Prima variantă e mai bună, că se încadrează cu arhitectura oraşului”.

Marea „luptă” a primarului în această perioadă este cea de la podurile Dragalina şi Eroilor, ambele închise deodată. Cele două poduri, sau cele patru noi poduri care s-ar adăuga celor două existente, aşa cum susţine Robu, mai pot fi finalizate în luna septembrie, în conformitate cu promisiunile primarului, chiar dacă ploaia afectează activitatea constructorului.

„La cele două poduri se lucrează, în limitele în care vremea ne permite, avem extrem de multe ploi. Încă e posibil ca cele două să fie date în folosinţă în acest an. La Dragalina sunt în mare măsură gata lucrările la cele două extinderi, construcţiile din beton armat. Sunt în termen lucrările, dar raportat la vreme. Depăşiri apar atunci când din motive neobiective nu se finalizează acestea. La licitaţie, termenul se stabileşte în ipoteza că nu vor fi motive care să afecteze. Dacă nu e ceva obiectiv se aplică penalizări”, a încheiat Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago