Administratie

Terenul sportiv „călcat” de maşinile poliţiei locale revine la destinaţia iniţială

Primarul Nicolae Robu a decis: terenul de sport de la baza „Electrica”, dotat cu gazon artificial, pe care Poliţia Locală şi-a parcat autovehiculele revine la destinaţia iniţială şi rămâne la aceasta. Protestul poliţiştilor locali a fost tăiat rapid de edilul-şef, are a anunţat sec: „să nu mai prind maşini pe acel teren!”.

Mașini de poliție parcate pe terenul de la Electrica

S-a hotărât definitiv şi rămâne cum era iniţial, adică teren de sport. Este vorba despre un teren care a fost folosit o bună perioadă cu destinaţie sportivă, având inclusiv gazon artificial, dar pe care reprezentanţii Poliţiei Locale l-au obţinut cu destinaţie de parcare a autovehiculelor proprii. Ei au profitat de faptul că amenajarea acelui teren nu s-ar fi făcut cu aprobările necesare, au solicitat, iar consiliul local a aprobat alocarea. Zis şi făcut, poliţiştii locali au intrat pe teren şi şi-au parcat maşinile pe gazonul artificial.

Reprezentanţii celor care se ocupau de antrenamentele desfăşurate acolo, sprijiniţi şi de clubul Electrica, care aparţine STPT, deci Municipalităţii, au făcut o plângere prealabilă pentru anularea hotărârii de consiliu local pentru alocarea acelui spaţiu pentru parcarea Localilor.

În concluzie, Robu a mers personal şi a verificat şi a văzut chiar el că acolo se face sport. Decizia luată a fost ca respectiva suprafaţă să rămână teren sportiv!

„Am ajuns la concluzia că e mai bine să păstrăm ca bază sportivă acel teren, ca o continuitate a ceea ce există deja acolo. În acest moment suntem deficitari la baze sportive. Acolo unde ele sunt folosite, chiar construite ilegal, fără autorizaţie de ridicare. În concluzie, am greşi dacă am păstra hotărârea anterioară. Vă îndemn să renunţăm la hotărârea anterioară, să căutăm altă soluţie pentru Poliţia Locală. Nu ştiu tehnic cum să o facem, să anulăm efectele celei anterioare, în aşa fel încât să rămână bază sportivă”, a anunţat Robu în şedinţa de plen de miercuri.

Desigur, poliţiştii locali nu au fost deloc mulţumiţi de soluţie. Ioan Hada, reprezentantul forţelor de ordine din subordinea Municipalităţii, a vrut să protesteze la decizia luată, dar intenţia i-a fost rapid tăiată de primarul Robu: „Să nu mai prind maşini ale poliţiei locale pe acel teren!”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Victorie pentru Lei într-o atmosferă de sărbătoare

Au câştigat la ultima apariţie şi au încheiat campionatul pe locul 13. Final de sezon…

11 minute ago

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

20 de ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

20 de ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

20 de ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

22 de ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

22 de ore ago