Diverse

Timişoara găzduieşte o nouă ediţie a Banat Agralim / FOTO

La Timişoara se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână una dintre cele mai apreciate expoziţii de specialitate, Banat Agralim. Până duminică, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, de pe Calea Aradului, vizitatorii au parte de expoziţii de utilaje agricole şi produse aferente sectorului agro-zootehnic, expoziţii de animale, o demonstraţie de echitaţie, dar şi o prezentare a raselor canine, organizată de Asociaţia Chinologică Română a judeţului Timiş.

Banat Agralim

În organizarea Universităţii de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara și a Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș are loc o nouă ediţie a Banat Agralim. Evenimentul este organizat în colaborare cu Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” – Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Primăriei Municipiului Timișoara și al unor asociații profesionale de profil.

„Banat Agralim este un este un eveniment de referinţă în zona de vest a ţării. Împreuna cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, am încercat şi de această dată, să aducem o ediţie specială, în care sa fie împreună ştiinţa, practica şi arta, pentru a face o agricultură inteligentă. Banat Agralim a devenit un moment emblematic, important, pentru zona de vest a ţării”, a declarat Florica Chirita, presedintele executiv al CCIA Timis.

Banat Agralim e deschisă până pe 26 mai. Expoziţia e deschisă între orele 10 si 20, intrarea fiind liberă. Sâmbătă este programată Ziua Calului, iar sâmbătă şi duminică sunt programate demonstraţii de dresură şi prezentări de rase canine, a anunţat rectorul USAB, Cosmin Popescu. Desigur, nu lipsesc demonstraţiile în câmp susţinute cu utilaje agricole, dar mai ales expoziţia de animale de fermă care are loc an de an.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago