Politica

Viorica Dăncilă aşteptată cu proteste la Giarmata / FOTO / VIDEO

Câteva zeci de protestari din Timişoara au ajuns încă de pe la ora 14.00 la Giarmata, acolo unde la ora 15.30 este aşteptat să ajungă premierul Viorica Dăncilă. La faţa locului au fost comasate mai multe efective de poliţişti şi jandarmi.

Giarmata a ajuns să arate ca o comună sub ocupaţie, după ce câteva zeci de timişoreni au ajuns acolo pentru a o întâmpina pe Viorica Dăncilă. Protestarii scandează lozinci anti-PSD şi anti-guvernamentale: „PSD, ciuma roşie!”; „Hoţii!”; „Analfabeta” etc.

Din sediul Primăriei Giarmate se aude muzică dată la maximum, pentru a-i acoperi pe protestatari, dar fără succes. La faţa locului au ajuns mai multe efective de jandarmi, iar poliţişti care au închis o stradă. Numărul protestatarilor creşte cu cât se apropie ora la care trebuie să ajungă şi Dăncilă.

Amintim că, după ce a fost fugărită joi la Cluj-Napoca, Viorica Dăncilă a fost huiduită azi şi la Arad. De altfel, tocmai de frica unor proteste, ea a anulat vizita la Timişoara, mulţumindu-se cu Giarmata şi s-ar putea să ajungă şi la Dumbrăviţa.

UPDATE Viorica Dăncilă a ajuns la Giarmata puţin după ora 16.00, fiind însoţită de ministrul de Finanţe, Orlando Teodorovici, şi ministrul Culturii, Daniel Breaz. Ei au fost primiţi de primarul PSD Virgil Bunescu, preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, precum şi mai mulţi parlamentari PSD. Din Giarmata au fost aduse s-o întâmpine câteva femei trecute binişor de prima tinereţe. „Vreu să mulţumesc pentru primirea caldă a oamenilor de aici şi pentru ospitalitate”, a declarat Dăncilă. Ea a avut un mesaj şi pentru protestarii care o huiduiau. „Am văzut că sunt oameni care au altă opinie, e dreptul lor într-o democraţie. Dar trebuie să vină cu argumente”, a mai spus Dăncilă.

Programul vizitei a fost din nou modificat, Viorica Dăncilă urmând să meargă la Mitropolie, unde se va întâlni cu mitropolitul Ioan Selejan, fanul lui Mircea Badea şi Mihai Gâdea.

Update 2 Protestatarii au ajuns şi în zona Mitropoliei, acolo unde trebuie să ajungă Viorica Dăncilă. Mai mulţi jandarmi i-au înconjurat pe trotuar. Se strigă: „Demisia!”.

Protestatarii, înconjurați de jandarmi

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

9 minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago