Politica

Alina Gorghiu, la Timişoara: PNL nu se lasă şi vrea să elimine pensiile speciale

Senatorul PNL de Timiş, Alina Gorghiu, a anunţat, la Timişoara, că partidul nu va renunţa la ideea eliminării pensiilor speciale. De asemenea, „la pachet” cere şi renunţarea la promovarea prin ordonanţă a Codului Administrativ, transmițându-i premierului Dăncilă pe această temă „să-şi scoată capul din logica voturilor pentru congres”.

Alina Gorghiu

Nu avem nevoie şi nu putem suporta în actuala evoluţie economică pensii speciale. Nu e normal ca oamenii care muncesc şi cotizează la buget să primească pensii mici, iar anumite categorii sociale avantajate să obţină pensii sănătoase, spune Gorghiu.

„Legea pensiilor speciale, vom insista asupra ei în parlament şi va fi una dintre priorităţile guvernării PNL. Renunţarea la aceste pensii speciale. România nu îşi permite să plătească, unii contribuie şi muncesc şi primesc pensii mici, alte categorii beneficiaze de pensii speciale. Unul dintre punctele cheie pe care PNL le va rezolva. Veţi vedea în toamnă, PSD şi ALDE, pierzând majoritatea, nu vor putea adopta această lege. Este o minciună că este o prioritate”, a declarat Alina Gorghiu.

De asemenea, senatorul liberal insistă şi asupra unei alte legi, dacă aceasta va deveni lege, legată de pensiile speciale. Este vorba despre Codul Administrativ, care ar urma să devină ordonanţă de urgenţă în loc să fie dezbătută în Parlament. În consecinţă, primul ministru ar trebui să refuze adoptarea Codului prin ordonanţă.

„Solicit doamnei Dăncilă, care sper să îşi scoată capul din logica voturilor pentru congres, să nu permită adoptatea acestei ordonanţe din mai multe motive: nu poţi să emiţi o ordonanţă de urgenţă când  utilizarea acestora a fost sancţionată de alegători; nu poţi să emiţi o asemenea ordonanţă cât timp nu ai un avocat al poporului. Mandatul lui Victor Ciorbea a expirat. PNL susţine ideea unui Cod Administrativ, dar nu suntem de acord cu adoptarea prin ordonanţă de urgenţă. Să ne asumăm acest act legislativ prin parlament”, a mai declarat Gorghiu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

12 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

18 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

19 ore ago