Politica

Congres PSD. Dăncilă – Teodorovici – Fifor, noua troică aleasă la conducerea partidului. Update/Rezultate finale

Viorica Dăncilă a fost aleasă noul preşedinte al PSD, la Congresul extraordinar organizat după întemniţarea lui Liviu Dragnea. Eugen Teodorovici – preşedinte executiv şi Mihai Fifor – secretar general completează echipa care va conduce PSD, cel mai probabil până la începutul anului viitor.

Deloc surprinzător, Viorica Dăncilă şi-a oficializat poziţia de preşedinte al PSD, obţinând cele mai multe voturi la Congresul extraordinar organizat sâmbătă. Surpriza ar putea fi considerată poziţia secundă, ca număr de voturi, obţinută de Liviu Pleşoianu, care a avut din nou un discurs aiuritor, anti-european, anti-american şi cu aceleaşi obsesii privind „statul paralel”. Pe locul III s-a clasat Şerban Nicolae, un alt „luptător cu statul paralel”, iar pe ultimul loc dintre cei patru candidaţi a fost Ecaterina Andronescu.
Competiţia cea mai acerbă a avut loc pentru funcţia de preşedinte executiv, disputată de doi miniştri: Eugen Teodorovici – Finanţe şi Daniel Suciu – Dezvoltare Regională şi vicepremier. A câştigat în final Teodorovici, cel care în ziua precedentă îşi retrăsese candidatura, dar s-a răzgândit sâmbătă. De altfel, între cei doi miniştri a fost un adevărat duel, Teodorovici provocând ca perdantul să demisioneze şi din Guvern.
În fine, senatorul de Arad, Mihai Fifor, purtător de cuvânt al PSD, a câştigat funcţia de secretar general. Pe locul II s-a clasat liderul TSD, Gabriel Petrea, iar pe III Codrin Ştefănescu.

Update/Din cei 3.961 de delegați, Viorica Dăncilă a obţinut 2.828 voturi. Clasat pe locul II, Liviu Pleșoianu a fost votat de 715 delegaţi. Șerban Nicolae a adunat 375 de voturi, iarsă Ecaterina Andronescu, cu doar 50 de voturi, s-a făcut de râs.
Eugen Teodorovici a câștigat pozița de președinte executiv cu 2463 de voturi. Daniel Suciu s-a clasat pe locul II cu 1.358 de voturi, Daniel Florea a fost preferat de 129 delegaţi, air Sorin Bota de doar 19.
Mihai Fifor a primit 2.366 voturi pentru funcţia de secretar general, fiind urmat de Gabriel Petrea – 717 voturi, Codrin Ştefănescu – 456 și Felix Stroe – 189.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago