Administratie

Deciziile guvernului scumpesc lucrările de la Spitalul Municipal Timişoara

Lucrările efectuate de Primăria Timişoara la Spitalul Municipal pentru construirea unui bunker pentru un nou aparat de radioterapie şi a noului acces în spital pentru vizitatori şi pentru pacienţii aflaţi în ambulatoriu se vor scumpi cu peste 150.000 de lei. Antreprenorul care execută lucrările spune că e nevoit să ceară suma respectivă în plus ca urmare a apariţiei Ordonanţei 114, care a mărit salariile constructorilor.

Spitalul Municipal Timișoara

Primăria Timişoara va scoate din buzunar în plus 156.396,265 lei (TVA inclus), pentru realizarea lucrărilor de „Extindere Spital Clinic Municipal de Urgenta Timisoara cu un corp de constructie pentru un nou laborator de radioterapie si acces principal pentru vizitatori si ambulatoriu”. Antreprenorul care realizează aceste lucrări spune că noua legislaţie impusă de guvern e de vină pentru sumele în plus.

„Conform prevederilor OUG 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, executantul SC Mon-Alin Petro Construct SRL, prin adresa cu nr. SC2019-12238/17.05.2019 a transmis, pentru obiectivul de investitii mai sus amintit, devizele de lucrari actualizate si devizul general actualizat. Prin aplicarea prevederilor OUG 114/2018, respectiv cresterii manoperei orare la minim 17,928 lei/ora si a reducerii CAM de la 2,25% la 0,3375 %, valoarea devizului general creste cu valoarea de 156.396,265 lei (TVA inclus), astfel incat rezulta: Valoarea totala a devizului general = 2.629.136,795 lei (TVA inclus), din care: Valoarea lucrarilor de constructii-montaj (C+M) = 2.186.068,637 lei (TVA inclus) Valoarea contractului de executie lucrari (PT+Executie lucrari) = 2.374.082.687 lei (TVA inclus)”, se arată în expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre a consiliului local ce va trebui votată la următoarea şedinţă de plen.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

9 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

14 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

15 ore ago