Administratie

Pregătiţi-vă de noi parcuri în Timişoara, realizate de primărie pe terenuri expropriate din zona privată

Primarul Timişoarei se gândeşte tot mai mult la concetăţenii lui şi are în vedere extinderea spaţiilor verzi din oraş. Iar pentru aceasta vrea să ia terenuri private şi să le treacă în domeniul public de la privaţi, care ar urma să fie despăgubiţi în urma evaluărilor.

Pregătiţi-vă de noi parcuri în Timişoara, realizate de primărie pe terenuri expropiate din zona privată

Trebuie extinse spaţiile verzi din oraş, iar pentru aceasta vom prelua o serie de spaţii private, spune Nicolae Robu. Cum? Prin trecerea în domeniul public, odată ce legea a fost schimbată şi acum permite operaţiunea şi pentru realizarea de parcuri, chiar dacă terenurile vizate au chiar şi garaje pe ele, unul dintre „fetişurile” administrative ale edilului-şef.

Robu a ochit deja două asemenea terenuri, unul în Calea Lipovei, cel de-al doilea în una dintre zonele rebele ale oraşului împotriva cruciadei demarate de primar în lupta cu garajele oraşului, zona Kiriac.

„Noi decidem ce terenuri vom prelua pentru noi spaţii verzi. E o comisie la primărie care se va ocupa cu aceasta, cu procedura. Preluarea se va face prin expropiere, iar preţul va fi stabilit de instanţele de judecată (n.r. cel mai probabil prin evaluarea unui expert). Sunt lucruri deja aşezate, s-a schimbat legislaţia, s-au făcut exporprieri şi pentru parcuri, e posibil şi pentru spaţii verzi acum, pentru baze sportive. Chiar de aceasta, am avut eu iniţiativa aceasta. Pe strada Silistra noi vom face complexul sportiv. Lângă aceasta rămâne puţin spaţiu verde, vrem să oferim cetăţenilor din Cartierul Lipovei alte condiţii, pentru relaxare. În completare, terenul adiacent vrem să-l trasformăm în parc. De asemenea, în zona Kiriac este un parc şi un loc de joacă, în jur e plin de blocuri. E singurul spaţiu de acolo de acest tip, unul extrem de mic. Pe cealaltă parte sunt garaje, dar private. Acolo există o solicitare pentru ridicarea unui bloc, am cerut Consiliului Local să nu aprobe aşa ceva, vrem să facem expropiere pentru un loc de joacă, o zonă de relazare. Ar arăta groaznic un nou bloc, aşa s-a făcut proiectarea atunci, totul e în jurul acestui spaţiu mic, noi îl dublăm, cet vor fi încântaţi”, a declarat Robu.

El şi-a mai criticat angajaţii de la Urbanism pentru faptul că au aprobat în principiu construcţia acelui nou bloc acolo: „Cum se împacă angajaţii cu coştinţa profesională şi cu oamenii din oraş, trebuie să fii exigent, nu poţi da asemenea aprobări. Dacă nu te pricepi dute în altă parte, nu îţi bate joc”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago