În Timișoara sunt pregătiți 300 de specialiști și o mie de medici și asistente la nivel național, în proiectul implementat de reprezentanții Spitalului Judeţean Timișoara: “Îmbunătățirea nivelului compețentelor PROfesioniștilor din sistemul medical în domeniul chirurgiei ONCOlogice minim invazive abdominale”.
Vineri a avut loc primul curs, la care sunt pregătiți specialiști care să trateze tumorile maligne prin chirurgia minim invazivă, laparoscopică și robotică. Cursul este o inițiativă a specialiștilor de la Clinica II de Chirurgie a Spitalului Județean Timișoara, condusă de profesorii Lazăr Fulger și Duță Ciprian. Cursul va duce la îmbunătățirea abilităților a 1.000 de persoane din sectorul medical în chirurgia minim –invazivă oncologică abdominală prin furnizarea de programe de formare profesională – vor fi prezentate atât tehnici de bază cât și tehnici avansate pentru efectuarea de intervenții chirurgicale de o mare complexitate – sub formă de cursuri teoretice și lucrări practice. Vor avea loc și cursuri teoretice privitoare la prevenția și depistarea precoce prin screening a cancerului abdominal. Conform CNAS, numai 5 la sută dintre pacienții cu boli neoplazice beneficiază de metodele moderne de chirurgie laparoscopică și robotică în tratamentul afecțiuniilor.
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor…
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel…
Municipiul Timișoara își propune să negocieze achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul…
Societatea Piețe S.A. Timișoara anunţă că vine în sprijinul producătorilor și timișorenilor în perioada sărbătorilor…
Marcel Ciolacu a anunțat joi că PSD se retrage “cu demnitate” din coaliție, dar va…
Fondurile europene, mai ales cele accesate de Aquatim, au ajutat enorm la implementarea de proiecte…