Zâmbete amare

Călin Popescu Tăriceanu, ultimul depozitar al „interesului naţional”. De ce nu va ieşi ALDE de la guvernare

Aşadar, PSD l-a lăsat cu ochii în soare pe Călin Popescu Tăriceanu în privinţa susţinerii la prezidenţiale. Un lucru de altfel normal şi de aşteptat. Doar Călin „patru procente, şase neveste” a crezut în imensa sa naivitate că se va bucura la alegeri de maşinăria de vot a PSD, chiar şi aşa gripată cum e mai nou. Şi ce-ar mai fi strigat Tăriceanu, precum şoricelul care trece podul alături de elefant: „Ce mişto mai tropăim!”. Fiindcă asta este ALDE pe lângă PSD.

Imediat după ce-a fost lăsat de izbelişte, şi Tăriceanu şi alţi lideri ALDE au început să mormăie şi să facă ameninţări mai mult sau mai puţin voalate cu ieşirea partidului de la guvernare. Un şantaj la PSD de golănaşi de cartier, aşa cum ALDE a mai făcut nu cu mult timp în urmă, când s-a votat (ne)ridicarea imunităţii parlamentare în cazul lui Tăriceanu. Ori trebuie să ai neuronii lui Dăncilă (ori nu toţi PSD-.iştii sunt aşa) să crezi că Tăriceanu şi ai lui vor ieşi de la guvernare. Fiindcă ALDE în opoziţie este o contradicţie în termeni, nu are sens.

ALDE chiar aşa s-a înfiinţat, în momentul spargerii USL şi ieşiri liberalilor de la guvernare fripturiştii şi oportuniştii din PNL conduşi de Tăriceanu au rămas la putere precum câinii la măcelărie. Dacă ALDE ar ieşi de la guvernare, aproape toţi „şobolanii” ar părăsi corabia. Fără ministere, agenţii guvernamentale, prefecturi, deconcentrate şi alte multe vaci de muls, ce rost are să mai stai într-un partid atât de artificial, fără trecut şi fără viitor, amintind de UNPR? Mă rog, în istorie va rămâne ca un partid autointitulat „liberal” care a stat slugă la socialişti în cea mai insalubră guvernare din istoria României.

De fapt, Tăriceanu şi ALDE sunt un fel de Gabriel Oprea şi UNPR. Şi UNPR s-a înfiinţat, în numele „interesului naţional”, din mai mulţi fripturişti din PSD care au rămas la guvernare alături de PDL, la începutul lui 2010. Ori oamenii ăştia aşa îi spun acestui oportunism infect: „interes naţional”. În opoziţie, după aventura fuziunii cu PMP, UNPR a ajuns un partid de 0,1%. Exact cât va avea şi ALDE când va ajunge în opoziţie. Şi va ajunge că aşa vor vrea românii la vot, nu că se va retrage Tăriceanu cu ai lui de la guvernare.
P.S. Să nu uităm că, la alegerile parlamentare din 2016, ALDE a trecut pragul doar fiindcă PSD a canalizat voturi pentru partiduleţul lui Tăriceanu.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

8 minute ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

37 de minute ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

41 de minute ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

2 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

3 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

4 ore ago