Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat…
Premiera absolută post-decembristă a alegerilor de duminică: irelevanţa PSD în formarea guvernului
Alegerile parlamentare, de care ne mai despart doar trei zile, pot să aducă multe surprize. După o campanie electorală atipică cauzată de pandemie, oarecum e normal ca şi acest scrutin să aducă rezultate mai puţin scontate. O primă mare necunoscută ar fi chiar prezenţa la urne, niciun studiu sociologic neputând să dea un răspuns în…
Ziua decisivă. Căderea Guvernului Dăncilă se joacă la două-trei voturi. Orarul moţiunii
După o noapte a „cuţitelor lungi” în care s-a negociat din toate părţile, reprezentanţii Opoziţiei susţin că se bazează pe 238 de voturi la moţiunea de cenzură. Fără a da cifre, toţi cei din PSD spun că moţiunea va cădea, iar guvernul va supravieţui. Dezbaterile în parlament încep la ora 10.00, iar votul e de aşteptat să aibă loc în jurul orei 13.00.
Alfred Simonis ştie: moţiunea de cenzură n-are nicio şansă
Deputatul PSD de Timiş Alfred Simonis este convins că muţiunea de cenzură pe care opoziţia o va depune zilele următoare nu are nicio şansă de reuşită. Şi asta fiindcă cei din opoziţie nu ar avea niciun plan sau program post-moţiune, este convins Simonis.
Moţiunea de cenzură are semnăturile necesare pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă
Opoziţia a reuşit să strângă 234 de semnături, cu una mai mult decât are nevoie pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Textul moţiunii de cenzură ar fi fost semnat chiar şi de parlamentari PSD, au declarat surse din PNL pentru Digi24.ro. Cel mai probabl, aceasta va fi depusă în parlament vineri, 27 septembrie.
Călin Popescu Tăriceanu, ultimul depozitar al „interesului naţional”. De ce nu va ieşi ALDE de la guvernare
Aşadar, PSD l-a lăsat cu ochii în soare pe Călin Popescu Tăriceanu în privinţa susţinerii la prezidenţiale. Un lucru de altfel normal şi de aşteptat. Doar Călin „patru procente, şase neveste” a crezut în imensa sa naivitate că se va bucura la alegeri de maşinăria de vot a PSD, chiar şi aşa gripată cum e mai nou. Şi ce-ar mai fi strigat Tăriceanu, precum şoricelul care trece podul alături de elefant: „Ce mişto mai tropăim!”. Fiindcă asta este ALDE pe lângă PSD.
Gorghiu: Indulgenta PNL fata de USR ar trebui sa ia sfarsit
USR încearcă să adune capital politic de pe urma protestelor de stradă. Asta susține senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu, care este convinsă că, în acest moment, între cele două formațiuni nu poate exista un dialog. Ba mai mult, liberalii ar trebui să pună piciorul în prag.
Stiri despre liberali
Ferească Dumnezeu ca PSD să se rupă în aripa Grindeanu, aripa Dragnea, aripa Codrin Ștefănescu, aripa Matei Suciu și aripa Firea, să se spargă vreo juma de an în moțiuni de cenzură votate de două grupări câte două, plus minoritățile naționale altele decât UDMR.
Bojin impaca si capra, si varza, dar crede ca opozitia trebuie sa fie mai… recunoscatoare
Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, a vrut să demonstreze, în ultima ședință de plen, că este mult mai înțelegător decât opoziția. Acesta a reușit să-i „bage” în Consiliul de Coordonare al inspectoratului școlar atât pe sindicalistul Adrian Negoiță (PSD), cât și pe Marin Popescu (PDL), fost inspector școlar general.
Senatorul Ben-Oni explica de ce nu trebuie votat PNL pentru Colegiul III
Gata, senatorul PNL Ben-Oni Ardelean a abandonat lupta cu sistemul. Cât a făcut și dumnealui parte din putere, alegătorul timișorean a fost amenințat în dese rânduri că va primi un muzeu al revoluției nou-nouț, să nu creadă generația de mâine că evenimentele din decembrie 1989 sunt un nou joc pe calculator. Apoi PNL a ajuns în opoziție și, pe bună dreptate, dl Ben-Oni Ardelean a spus presei locale că nu mai bagă mâna în foc pentru proiectele la care spune că a pus umărul.
Dulce ca mierea e ciolanul patriei. Sorin Supuran o stie!
Să ieși de la guvernare nu e un lucru tocmai ușor. Și rareori am avut de-a face cu astfel de gesturi. Nu e vorba aici doar de miniștrii care pleacă. E și o cohortă întreagă de secretari și subsecretari de stat, șefi de agenții, directori și directorași de regii de stat, prefecți, subprefecți și chiar șefi de instituții deconcentrate.
Grea viata din opozitie: Adi Diaconu a slabit peste cinci kilograme
Tot mai grea devine viaţa de parlamentar în opoziţie. Deputatul Adrian Diaconu, preşedintele PP-DD Timiş, a slăbit, în câteva luni, peste cinci kilograme. Chiar dacă susţine că are grijă ce mănâncă şi, în plus, face şi sport, Diaconu recunoaşte că şi viaţa de parlamentar în opoziţie îl ajută să-şi menţină condiţia fizică.
Horia Cristian ar vrea sa fie iar in opozitie
Deputatul PNL Horia Cristian a ajuns la o statistică uluitoare în timpul audienţelor parlamentare pe care se laudă că le ţine săptămânal. După ce a văzut cum stă situaţia, Cristian susţine că a început să ducă dorul opoziţiei. Pe atunci, timişorenii veneau la el cu probleme mai clare.
Opozitia, dusmanul de clasa al senatorului Vasile Blaga
Devenit in extremis senator de Timiș, președintele PDL Vasile Blaga s-a remarcat, în actuala sesiune parlamentară, printr-o activitate sublimă, dar aproape inexistentă. Cel puțin pentru alegătorii săi, pentru care senatorul nu a depus nici măcar un proiect de lege. De vină este… opoziția.
Cum te mai transforma Opozitia; studiu de caz, Adrian Orza
Faptul că, odată ajunși la Putere, cei mai mulți politicieni suferă transformări radicale din toate punctele de vedere e deja un lucru binecunoscut. În afara unor mutații radicale de comportament, dar și psiho-sociale, odată ajunși la putere, unii cunosc metamorfoze inclusiv fizice. Din oameni decenți, unii chiar smeriți, ei ajung aroganți, sfidători, trufași, chiar nesimțiți.
Consilierii PD-L au inceput opozitia: „Robu a muscat-o!”
Deputatul PD-L Alin Popoviciu susţine că opoziţia a început să se vadă în Consiliulul Local Timişoara, iar pedeliştii au câştigat prima bătălie cu primarul Nicolae Robu! Amendamentul la proiectul cu mutarea Dermatologiei din centru este considerat o mare victorie, datorită… birocrației!
Alo, PDL, alo, „Brandu”, dar nitica opozitie mai facem?
În curând (7 mai) se va aniversa (comemora?) un an de la instalarea Guvernului Victor Ponta 1. Nu mult după aceea, în luna iunie, se va împlini un an din ziua în care USL a pus steagul atât pe Primăria Timișoara, cât și pe Consiliul Județean. Moment pentru ca PDL Timiș să marcheze faptul că au trecut 12 luni de când, după 16 ani, a ieșit complet din administrația locală și județeană.
Ce le mai place Opozitia!
Un parlamentar PDL a luat copy-paste un amendament PSD la proiectul de lege pe anul trecut și l-a băgat la înaintare cu ocazia discutării bugetului pe anul acesta. Că există astfel de texte asemănătoare izvorâte din felul de a face politică al PDL, PSD, PNL a confirmat și deputatul socialist Anghel Stanciu, de la Comisia de învățământ, care l-a și mustrat pe premier pentru o astfel de treabă.
Filiala PDL din Timis, pierdut conducere; se declara nula
Mai în glumă, mai în serios, terminam un ultim editorial întrebându-mă retoric ce fac liderii PDL Timiș, într-o perioadă în care vocea opoziției ar trebui auzită mai mult ca niciodată. Referindu-mă la zvonuri de pe piață, mă mai întrebam dacă principalii lideri, Constantin Ostaficiuc și Alin Popoviciu, nu or fi ocupați mai mult cu niscaiva probleme penale, de unde și indiferența vizavi de chestiunile politice.
LatratOrza de serviciu
În fine, după trei luni de miere, primarul Nicolae Robu are și opoziție din zona politico-administrativă. Deocamdată e vorba de o singură voce, dar pe viitor s-ar putea să fie mai multe. Vocea aparține fostului viceprimar Adrian Orza, contracandidatul lui Robu de la alegerile locale, acum candidat ARD la un loc de deputat pe Colegiul 3 Timișoara.
- 1
- 2