Politica

Dan Barna a primit nominalizarea Uniunii Salvaţi România pentru candidatura la preşedinţia României

Zi mare pentru USR-işti. 501 delegaţi din întreaga ţară s-au reunit la Bucureşti, la Teatrul Naţional pentru a decide cine este candidatul partidului, cel care ar urma să intre în cursă cu Klaus Iohannis, pentru funcţia supremă în stat. În urma deciziei luate de votanţi, candidatura i-a fost acordată lui Dan Barna. Propunerea va fi negociată cu cei de la PLUS, în urma discuţiilor urmând să fie anunţat candidatul final. 

Dan Barna

În bătălia pentru nominalizarea USR au intrat patru candidaţi: Dan Barna, Mihai Goţiu, Dragoş Dinulescu şi Dumitru Stanca. Fiecare a răspuns la un număr de patru întrebări stabilite şi a avut un discurs. Ulterior, după prânz, a avut loc şi votul, după ora 16.00 fiind anunţat şi câştigătorul.

Cel considerat favorit, Dan Barna, a obţinut şi cele mai multe voturi, peste 300, fiind desemnat candidatul partidului la postul de preşedinte al României. „Vă mulțumesc foarte mult pentru încredere, pentru acest moment, care este un nou pas. Chiar cred că România are nevoie de ADN-ul USR la Cotroceni. Chiar cred că vom termina acolo acest drum”, a declarat el după aflarea rezultatelor”, a declarat Dan Barna, după anunţarea rezultatelor.

Conform protocolului alianţei USR + PLUS, alegerea finală pentru persoana care o va reprezenta în alegerile președințiale se va face după ce şi colegii de alianţă îşi vor desemna un candidat, iar cele două partide vor negocia asupra binomului candidat la funcţia de preşedinte al României – candidat la postul de prim-ministru. Tot în cursul zilei de sâmbătă, favoritul celor de la PLUS, Dacian Cioloş, a anunţat că el îşi asumă atât funcţia de preşedinte al ţării, dar şi cea de prim-ministru: „Am demarat procedura de selecție a candidaților la președinția României și la Primăria Capitalei. Facem acest lucru prin democrație directă, prin votul tuturor membrilor. Procesul va dura două săptămâni. Ulterior vom decide care va fi candidatul alianței USR PLUS la funcția de președinte și care la funcția de prim-ministru. Vom merge în tandem”.

Dacă urmărim discursul lui Barna, acesta precizează că „România are nevoie de ADN-ul USR la Cotroceni”, el antepronunţându-se, într-o anumită măsură, asupra persoanei alese în cadrul alianţei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

50 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago