Timis

UPDATE. Furtuna a făcut ravagii în Timiș: localități fără curent și avarii produse de arborii căzuți pe mașini sau pe case

În mai puțin de două ore codul portocaliu care s-a abătut asupra județului Timiș a făcut ravagii. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a intervenit în zeci de cazuri, ca urmare a fenomenelor meteo periculoase înregistrate și a precipitațiilor prognozate.

Intervenţii pentru limitarea pagubelor

Duminică, în intervalul orar 20.40 – ora 22.30, ca urmare a fenomenelor meteo periculoase, fiind emisă o avertizare cod portocaliu, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş au fost solicitate să intervină la 11 cazuri care au apărut ca urmare a efectelor fenomenelor meteo imediate si a precipitaţiilor prognozate.

În Municipiul Timișoara a fost degajat un banner de pe un bloc şi au fost degajaţi doi copaci căzuţi pe autoturisme şi cinci pe carosabil, respectiv un copac căzut pe o casă. Totodată, s-a intervenit la un incendiu apărut la un panou electric.
În comuna Săcălaz s-a înregistrat un incendiu la un transformator electric;

Pentru rezolvarea efectelor furtunii care a afectat judeţul s-a intervenit cu un total de 11 autospeciale, 30 de subofițeri și 4 elevi. De asemenea, în 12 comune sunt probleme în alimentare cu energie electrică, după cum urmează: Bara nu are curent nici stradal, nici la case; Balinț nu are iluminat stradal, la case nu sunt probleme; Coșteiu nu are curent stradal şi la case; Ohaba Lungă nu are curent nici stradal, nici la case; Ghizela: nu are curent stradal; Secaş: nu are curent nici stradal, nici la case; Sânpetru Mare – sat Igriș; Com. Banloc – sat Sacoș, Partoș, Ofsenița; Racoviţa şi sat Căpăt fără energie electrică; Birda – sat Mănăștiur, Sângeorge, Berecuța; Giera – sat Toager; Moravița – sat Gaiu Mic; Jamu Mare se înregistează căderi frecvente de tensiune.

Pentru rezolvarea problemelor la reţeaua de alimentare un număr de 14 echipe de la Enel sunt în acest moment pe teren.

Tot ca urmare a efectelor furtunii, concertul susţinut cu ocazia Zilei Judeţului Timiş, la Bastionul Theresia, a fost întrerupt. Artiştii au fost nevoiţi să părăsească scena, iar vântul puternic a ridicat în aer mai multe dintre mesele aflate la terasele din zonă, una lovind şi o femeie care, din fericire, nu a fost rănită. 

Sursă foto: arhivă.

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

25 de minute ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

7 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

10 ore ago