Zâmbete amare

Maria Grapini, noua „stea” a propagandei Kremlinului în România

Şi-a ridicat din nou poalele în cap în Parlamentul European şi a devenit vedetă internaţională. Este vorba de PSD-ista Maria Grapini, cea care a făcut din nou scandal la Bruxelles. Într-o intervenţie de mahalagioaică în oborul din Galaţi, Grapini s-a răstit, săptămâna trecută, la Donald Tusk, spre stupoarea celor prezenţi. Mândră de ce a făcut, Grapini a emis ulterior un comunicat de presă despre ea însăşi, scris la persoana a III-a cu pomposul titlu „Maria Grapini, şah mat la Donald Tusk”. (Sic!)

Iată însă că, de data aceasta, nu doar Grapini a scris despre… Grapini, ci şi site-ul propagandei ruse, Sputnik. “Maria Grapini l-a făcut praf pe Donald Tusk în plenul Parlamentului European”, a titrat pe 4 iulie ziarul controlat şi subvenţionat direct de Kremlin, articolul fiind “cap de ziar”. (Sesizaţi ironia, poate întâmplătoare, e chiar de Ziua Statelor Unite) “Donald Tusk și-a încheiat mandatul rușinat de europarlamentarul român Maria Grapini în chiar plenul Parlamentului European. Grapini i-a arătat lui Tusk ce moștenire rușinoasă lasă în urmă”, au continuat elogiile la adresa eurodeputatei.

O zi mai târziu, platforma rusească îi mai dedică o odă eurodeputatei, cu titlul “Grapini îl face praf pe Iohannis pentru că nu contează la nivel european”. Din nou, articolul e plasat drept “cap de ziar. Spicuim şi de aici: “După ce l-a făcut de râs pe Donald Tusk în plenul Parlamentului European, Grapini îi ia la rost pe liberali și pe Iohannis care nu au reușit nimic în negocierile la nivel european (…) Europarlamentarul Maria Grapini face ordine în politica românească, dar și în cea europeană.” Tare asta, nici doamna din Letiţia n-ar fi scris atât de bine despre ea!

Dar cine este Sputnik, ziarul în care timişoreanca a devenit o adevărată eroină? Reţeaua de “informatii alternative” Sputnik este, alături de televiziunea RT (fosta Russia Today), unul dintre pilonii propagandei ruse la nivel internaţional. Cum unul din interesele Rusiei este slăbirea Uniunii Europene, „eroii” Sputnik sunt toţi adversarii instituţiilor de la Bruxelles şi Strasbourg şi cei care încurajează mişcări eurosceptice. O analiză făcută în luna februarie de Info Sud-Est privind site-ul Sputnik, arată ce personalităţi din România sunt iubite, respectiv detestate de propaganda rusă. Personajele „bune” erau: Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Mircea Badea, Răzvan Savaliuc, Alina Bica, Olguța Vasilescu, Elena Udrea, Sebastian Ghiță, Liviu Pleșoianu, Eugen Teodorovici, Pavel Abraham, Mugur Ciuvică, Șerban Nicolae, Bogdan Chirieac, Ingrid Mocanu şi… Nicolae Ceaușescu.

În schimb, la capitolul „răi” erau trecuţi: Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis, Mugur Isărescu, Dacian Cioloș, Uniunea Europeană, Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Acum zona cu eroi ai propagadei ruse şi agenţi de influenţă ai Kremlinului s-a îmbogăţit cu “eroina” Grapini. Cea care a fost votată la alegerile europarlamentare de către 11% dintre timişoreni, ea fiind timişoreancă. Şi pe atunci însă nu era “stea” a propagandei ruseşti…

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

O oră ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

5 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

5 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

5 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

5 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

5 ore ago