Sport

Mereu în inimile noastre! Rugby în amintirea lui Cristi Breb

Sute de copii sunt aşteptaţi la începutul lunii august la Baza Sportivă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş (capătul troliebuzului 14, spre Dumbrăviţa) pentru a participa la o competiţie de tradiţie pentru rugby-ul juvenil: memorialul Cristi Breb.

Competiţia a ajuns la a XVII-a ediţie şi de-a lungul timpului au participat mii de sportivi, dar şi jucători legitimaţi. Pe lângă competiţia propriu-zisă care se va desfăşura pe mai multe categorii de vârstă, se vor organiza şi meciuri de old-boys, dar şi diferite concursuri în care poate participa oricine. Nu vor lipsi surprizele, dar şi multă voie bună.

„Acest memorial încearcă să facă pentru copii un eveniment cu jocuri cât mai multe pentru a promova rugby-ul. Am reuşit să aducem la fiecare ediţie a acestui turneu peste 150 de copii, am invitat şi nationala Serbiei sau a Ungariei. La acest eveniment participă şi părinţi, prieteni, persoane care doresc să joace rugby, foşti colegi ai echipei din Timişoara. Organizatorii au avut mereu surprize, atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. La finalul tuturor jocurilor, părinţii vor juca rugby şi vor vedea ce înseamnă acest sport pentru copil şi cât de frumos este acest sport”, ne-a spus Codrut Nicorici, preţedintele Warriors Timişoara şi principalul promotor al competiţiei.

Cristi Breb, cel care dă numele Memorialului, a fost un promiţător rugbyst timişorean, remarcat încă de tânăr şi participant cu echipa naţională U20 la Campionatul Mondial din Argentina. Viaţa i-a fost curmată în mod dramatic la începutul deceniului trecut, când i-a fost descoperită prea târziu o boală extrem de gravă – leucemie. Pierderea sa a însemnat un gol imens şi în viaţa celor care l-au cunoscut, iar foştii colegi şi prieteni organizează an de an acest turneu în memoria sa.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago