Administratie

Proiectul de reabilitare a clădirii Filarmonicii Banatului ar urma să rămână fără o parte din sticla introdusă pe faţade

Proiectul de reabilitare a clădirii Filarmonicii Banatului, inclusiv a Grădinii de Vară, nu mai e atât de sigur cum părea. Inserţia de sticlă asupra faţadelor nu e deloc bine văzută de cei de la Direcţia de Cultură Timiş.

Filarmonica Banatul – proiect de reabilitare

Primarul Nicolae Robu era mai mândru ca niciodată de proiectul de reabiltare totală a Filarmonicii, fostul cinematograf Capitol. Un proiect care includea destul de multă sticlă pusă pe faţadă, care acoperea o bună parte a construcției. Deşi nu e nimic concret în acest proiect decât acel „desene animate” prezentat de edil, randarea a ceea ce ar putea să fie noua clădire, deja au apărut primele reacţii. La Direcţia de Cultură, cea care se ocupă şi de protecţia monumentelor din Timişoara, ideea cu sticla pusă pe faţade nu a atras prea multă simpatie. Robu nu ştie concret despre ce nemulţumiri ar fi vorba, dar spune că a fost în mare informat. În plus, şi el a descoperit deodată că ar avea idei comune cu cei de la Cultură, nici lui nu-i mai place prea multă sticlă pusă pe lateralele clădirii.

„Eu nu am discutat personal cu ei. Părerea mea despre proiect cam corespundea cu părerea celor de la Monumente. Pe lateral nu-mi plăcea cum s-a gândit, eu aş fi agreat acea parte de sticlă, dar pe zona centrală, aducea un plus de utilitate mare pentru clădire. Cei de la Monumente au avut ceva de spus la inserţiile cu striclă, la cele din faţă, dar categoric au fost împotrivă la cele din partea laterală a clădirii. Acum, sincer, nici mie personal nu mi-au plăcut acele intervenţii în lateral. Am văzut multe intervenţii bazate pe sticlă în oraşe mari, au sporit utilitatea clădirii mult, dar nu au schimbat arhitectura. Eu nu am discuta personal cu cei de la Monumente”, a declarat Robu.

Un alt dezacord ar fi cel legat de Grădina de Vară aferentă fostului Cinema Capitol. Nici aici proiectul prezentat nu ar fi unul prea agreat de cei din domeniu. Dar, spune Robu, de vină ar fi modul în care s-a prezentat proiectul. În speţă presa, ne gândim, că doar aici ar fi fost prezentate informaţiile, deşi primarul nu a spus direct aşa ceva.

„Acolo s-a inteles greşit. Nu se doreşte să se închidă acea terasă. Este vorba de un sistem retractabil, care să poată acoperi incinta, să o închidă, în aşa fel încât să se poată folosi mai mult timp. În principiu, rămâne deschis acel spaţiu, dar cu sistem retractaibil, ca să se poată acoperi dacă e cerinţe. Eu am găsit intresesantă viziunea”, a mai declarat Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

7 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

11 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

14 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

14 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

16 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

16 ore ago