Administratie

Robu are planuri mari. Dorinţa noilor parcuri din Zona Lipovei şi de pe strada Kiriac e mare, dar şi necunoscutele proiectelor sunt pe măsură

Nu se ştie când vor apărea, nu se ştie câţi bani sau din ce bani, dar se presupune că proprietarii terenurilor ce vor fi expropriate ştiu că vor rămâne fără acele suprafeţe. Vorbim despre cele două parcuri pe care primarul Nicolae Robu le doreşte în zona Lipovei, respectiv în zona străzii Kiriac, care presupun preluarea de către municipalitate a unor terenuri private.

Zonă verde – Timișoara. Sursă foto: arhivă.

Nicolae Robu nu se lasă şi insistă asupra celor două parcuri noi, parcuri pe care vrea să le amenajeze în două zone din Timişoara. Acestea, unul în Lipovei, unul în Calea Şagului, vor necesita efectuarea de exproprieri pentru terenurile vizate. Din păcate, proiectul e deocamdată o nebuloasă totală, nimeni nu ştie ceva concret.

„Legat de acele parcuri, vom face în primă etapă o amenajare de spaţii verzi, ulterior vom realiza şi proiecte ce vor pune în valoare acele zone. Dorim să o facem cât mai repede, să facem o extindere a spaţiilor verzi. Deocamdată nu avem buget, aşteptăm documentaţia de expropriere şi vom face ulterior estimarea. Se va putea face o  rectficare de buget, e doar primul semestru al anului, vom putea stabili banii necesari. E un obiectiv prioritar”, a declarat, marţi, primarul. 

Pentru a se realiza cele două parcuri menţionate, nişte întreprinzători privaţi vor rămâne fără terenul care va fi expropriat. Ştiu ei acest lucru? Robu doar prespune că da, ei nu au fost contactaţi personal pe acest subiect, dar sigur au citit în presă despre ele. În ceea ce priveşte terenul de pe strada Kiriac, acesta a discutat cu primăria, atunci când i-a fost refuzat planul urbanistic zonal pentru ridicarea unui bloc, dar, din nou, Robu nu poate spune sigur că i s-ar fi spus despre expropriere pentru parc.

„Proprietarii au fost contactaţi, cel puţin pe strada Kiriac am respins acel PUZ pentru bloc, a primit vot negativ, pentru neoportunitate. Ei au avut o relaţie directă cu noi, dar nu şi cu cel din Lipovei. Legea ne permite să facem expropriere, justa despăgubire se stabileşte de instanţă, în funcţie de preţul zonei”, a subliniat primarul. 

El nu se opreşte aici cu ideea amenajării de parcuri şi doreşte să vadă ce zone din oraş sunt disponibile în acest scop, cerând lămuriri de la angajaţi legate de patrimoniul instituţiei.

„Am dat în clarificare mai multe obiective, noi nu ştim patrimoniul muncipalităţii, aţi văzut că sunt probleme şi la Cartea Funciară,  să vedem ce e în administrarea primăriei, ce în a statului. Vrem de îndată ce voi primi materialele cu privire la două terenuri, pe bd Sudului şi Uranus, respectiv unul pe strada Orion spre AEM, vedem şi acolo, vrem să facem cât mai multe parcuri, Nu vrem să folosim terenul municipalităţii prin construcţii, să facem bani. Doar dacă chiar e nevoie, un spital, etc. Nu vrem să câştigăm bani din vânzarea terenurilor. Vrem să adăugăm parcuri”, a mai spus Nicolae Robu.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

7 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago