Administratie

Scăpaţi legal de dulapul vechi şi molozul din amenajarea apartamentului numai cu buletin de Timişoara

Anunţată de aproximativ două săptămâni, intenţia de deschidere a unor locuri în oraş unde cetăţenii să depună diferite deşeuri de care nu prea aveau unde să scape, ajungând aruncate la colţ de stradă, va deveni realitate, dar puţin diferit decât estimase primarul Nicolae Robu. Pentru fiecare cetăţean al oraşului a fost stabilită o cantitate maximă de asemenea deşeuri, problema e că doar cei cu buletin de Timişoara vor putea să le depună în locurile desemnate.

Nu ai buletin de Timişoara, nu poţi să scapi elegant de dulapul sau canapeaua veche, frunzele tăiate din gardul viu sau de molozul rămas după repararea apartamentului. Cel puţin aşa spune proiectul de hotărâre de consiliu local care va fi supus dezbaterii plenului de joi. Nicolae Robu anunţase că primăria va amenaja în oraş patru locuri în care să fie colectate deşeuri municipale, altele decât cele menajere, dar şi faptul că ar urma să existe un al treilea operator de salubritate, care să se ocupe de aceste locuri speciale. Iată că, în conformitate cu proiectul de hotărâre, cele patru locaţii vor fi operate de cei de la Retim. Acestea vor fi situate pe Calea Torontalului, Str. Torac, Str. Avram Imbroane nr, respectiv la Podul din Calea Șagului.

Totodată, în document se spune că „fiecare cetățean are dreptul să depună gratuit, cu aport voluntar, următoarele cantități de deșeuri, pe baza cărții de identitate, având domiciliul în Timișoara” şi se precizează ce şi cum poate arunca fiecare. Astfel, fiecare cetăţean cu buletin de Timişoara poate scăpa „legal” de deșeuri vegetale – 3 mc (crengile trebuie să fie tăiate la 50cm și legate în mănunchi iar frunzele și iarba trebuie să fie depozitate în saci), deșeuri voluminoase de uz casnic – 5 mc (este recomandată demontarea/dezasamblarea deșeurilor voluminoase), deșeuri rezultate din construcții și demolări – 1 mc (deșeuri rezultate din construcții și demolări, trebuie depozitate în saci rezistenți la acțiuni mecanice).

Cantităţile permise par mai mult decât necesarul normal al unui locuitor al oraşului, problema este că mare parte dintre cetăţeni nu au şi domiciliul în acte aici, în ultimii ani Timşoara devenind un adevărat magnet pentru cei din alte zone, veniţi aici să muncească. Cum ei nu vor putea depune gunoiul în locurile speciale, probabil că acestea vor ajunge tot pe stradă.

Programul de funcționare al locaţiilor amintite va fi de luni până sâmbăta între  orele 12.00 – 20.00. Toate punctele de colectare vor fi supravegheate de către o persoană desemnată de către operator iar ridicarea containerelor se va face zilnic după încheierea programului. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Florin Drăgan, rectorul UPT: „A fost un an plin de incertitudini în mediul economic, iar instabilitatea politică accentuează problemele”

La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…

49 de secunde ago

Crin Antonescu, anunţat candidatul comun al coaliţiei la alegerile prezidenţiale

PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…

32 de minute ago

Accidentul de la miezul nopţii. S-a răsturnat cu maşina în câmp

O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…

55 de minute ago

Marilen Pirtea, desemnat şi oficial preşedinte al PNL Timiş. Vasile Blaga, secretar general adjunct la nivel naţional

În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…

O oră ago

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

20 de ore ago