Sport

SCM Politehnica Timișoara se reunește pentru pregătirea noului sezon competițional

Deținătoarea Cupei României la handbal masculin, SCM Politehnica Timișoara, sună reunirea pentru pregătirea noului sezon. Handbaliștii alb-violeți se vor întâlni pentru prima dată joi, 18 iulie, de la ora 18.00, pentru a relua pregătirile. Locul în care va avea loc reunirea urmează să fie stabilit, deoarece lucrările de refacere ale parchetului din „Constantin Jude” nu au fost finalizate.

Schimbările față de anul trecut sunt vizibile la nivelul staff-ului tehnic, antrenor secund fiind Lucian Ghiulai. Ghiulai revine în orașul de pe Bega după ce în ediția 2017-2018 a condus de pe margine echipa feminină SCM Timișoara, în liga a doua.

Față de sezonul precedent, staff-ul tehnic al formației bănățene îl va avea ca antrenor secund pe Lucian Ghiulai. Ghiulai revine în orașul de pe Bega după ce în ediția 2017-2018 a condus de pe margine echipa feminină SCM Timișoara, în liga a doua. Nu mă așteptam la o revenire atât de rapidă la Timișoara, mai ales că echipa de băieți e în ascensiune. M-a surprins plăcut dorința lui Pero Milosevic de a colabora. Va fi un sezon cu o presiune suplimentară, în care suntem obligați să facem mai mult decât în ediția anterioară. E important startul de campionat pentru a fi tot între echipele ce-și propun câștigarea de trofee”, a spus Lucian Ghiulai, actual antrenor secund și fost portar la Politehnica Timișoara.

Atilla Horvath, coordonatorul centrului de copii și juniori

Juniorii, campioni naționali în luna mai, la Tg Mureș, se vor reuni și ei în viitorul apropiat, mai precis în 29 iulie. Atilla Horvath devine coordonatorul centrului de copii și juniori al Politehnicii. Clubul timișorean își propune să se dezvolte pe planul juvenil, cu mai multe grupe, la ora actuală fiind înregistrați aproximativ 100 de copii, pe care clubul bănățean îi va repartiza la grupele de baby-handbal si mini handbal. Staff-ul tehnic va mai avea din această vară un antrenor – Alexandru Nae – cu activități precedente la cluburi din Capitală și împrejurimi, mai precis la CS Balotești, CSS 2 București și CSM București. Tehnicianul va fi și secund” la CNOPJ Timișoara. Întreaga activitate de copii și juniori va fi coordonată de team-managerul Sorin Șipoș, președintele Academiei de Handbal Timișoara, care are deja experiența câtorva ani la acest nivel de vârstă.

Legat de schimbările din această vară, managerul sportiv al SCM Politehnica, Dan Dumitru, a declarat: La seniori, trebuie să menționăm că a fost dorința antrenorului Pero Milosevic de a colabora cu Lucian Ghiulai; clubul a fost de acord, mai ales că fostul portar al Politehnicii urmează în prezent cursurile Master Coach, necesare în Cupa EHF. La juniori, dorim să punem accent pe creșterea juniorilor, strategia clubului în acest sens fiind încununată în această primăvară, cu cucerirea titlului de campionă națională sub indrumarea prof. antrenor Atilla Horvath care va ocupa funcția de cordonator centru de copii și juniori, astfel incât, în viitorul apropiat Politehnica ar putea ajunge să aibă în lot 80-90% jucători locali. În acest sens clubul i-a propus domnului Sorin Șipoș (președinte al Academiei de handbal) funcția de manager al echipelor de copii și juniori, împreună cu care am considerat necesară cooptarea în staful tehnic de la juniori a lui Alexandru Nae. În legătură cu echipa a doua, de tineret, ea face parte din strategia clubului de promovare a tinerilor și căutăm acum cea mai bună variantă de alcătuire și finanțare a ei”.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago