Invatamant

Universitatea Politehnica Timișoara extinde colaborarea cu o universitate de top din Portugalia / FOTO

Colaborarea dintre Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea din Minho (Portugalia) se extinde. Reprezentanții universității lusitane au vizitat Timișoara la mijlocul lunii iulie, având ca principal obiectiv extinderea relației dintre cele două instituții de învățământ superior.

O delegație a Universității din Minho, compusă din rectorul prof. univ. dr. Rui Vieira de Castro și decanul Facultății de Inginerie, prof.univ.dr.ing. Joao Luís Marques Pereira Monteiro, a vizitat Universitatea Politehnica Timișoara. Au fost stabilite posibilități de cooperare, cum ar fi: mobilități ale studenților și cadrelor didactice în cadrul programelor de tip Erasmus, organizarea unor doctorate în cotutelă, stabilirea unor posibilități de colaborare la nivelul programelor de Master, precum și identificarea unor teme de cercetare comune care să permită dezvoltarea unor granturi în parteneriat.

După primirea la Rectoratul UPT, vizita recentă a continuat la facultățile de Construcții Civile, Științe ale Comunicării, Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Electrotehnică și Electroenergetică, la Biblioteca și Centrul de Conferințe ale UPT, la Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile (ICER), precum și la  bazele sportive ale UPT.

Universitatea din Minho este clasată în primele trei instituții de învățământ superior din Portugalia. Primele relații de colaborare între cadre didactice și cele două instituții de învățământ superior au fost stabilite cu mulți ani în urmă, în special în domeniile Ingineriei mecanice, Construcțiilor civile și Construcțiilor metalice. Colaborarea din ce în ce mai strânsă a dus la încheierea unui acord de parteneriat între cele două universități, în urma vizitei efectuate în Portugalia de o delegație a conducerii UPT, condusă de rectorul acesteia, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, în anul 2018. 

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

3 minute ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

23 de minute ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

54 de minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

16 ore ago