Cultura

A apărut Helion SF #98, revistă de literatură SF & Fantasy

Revista Helion SF Online, a clubului de literatură SF și fantasy Helion din Timișoara, sprijinit de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, publică povestiri science-fiction, fantasy, horror, mystery & thriller, recenzii de cărți și cronici de filme SF.

Numărul 98, iulie 2019, oferă pasionaților de literatură science-fiction cinci povestiri. Prima Lacul, de Tananarive Due, este o povestire sensibilă, ce îmbină fantasticul cu horrorul, scrisă de o scriitoare din Statele Unite ale Americii, în traducerea scriiitorului Miloș Dumbraci; a doua povestire Ciudatul caz al lui Roger Mood, de medicul Ionuț Manea, deschide o fereastră spre frământările unui om din viitorul îndepărtat; Bianca Sol, proaspătă absolventă a Universității de Vest, ne oferă un prim fragment din romanul fantasy la care lucrează; dacă Ionuț Manea ne poartă în viitor, în Muncitorul necalificat, scriitorul Mihai Andrei Dinu, ne readuce în față trecutul întunecat și rece al dictaturii comuniste; ultimul text Vέος Βίνλαντ (Neos Vinlant), de Marius Gordan Jr. este a doua parte dintr-o lucrare mai amplă.

Pe lângă aceste povestiri sunt oferite recenzii de carte, cronici de filme SF, interviuri precum și un eseu de Cristian Vicol, doctorand al Universității de Vest, Zamiatin și Noi. O scurtă interpretare a romanului distopic. Criticul Mircea Opriță sintetizează într-un articol deosebit activitatea literară a scriitorului timișorean Constantin Cozmiuc iar Adrian Bancu ne introduce în muzica electronică și ne oferă informații despre misiunile cu echipaj spre Lună a URSS.

Coperta acestul număr a fost realizată de Adrian Chifu, grafica, și Cristian Vicol, concepția.

Revista Helion Online pregătește pentru luna decembrie un număr special fantasy. Se pot trimite povestiri, recenzii de carte, cronici de film, eseuri, dacă genul abordat este fantasticul, fantasy-ul, realismul magic sau basmul.

Share
Published by
Daniel Timariu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

11 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

15 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

18 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

18 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

20 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

20 de ore ago