Anunţuri

Cooperare în domeniul turismului la granița de vest, din fonduri europene, între Jimbolia, Cărpiniș – România și Csanádpalota – Ungaria

În data de 1 Decembrie 2018 a început implementarea proiectului: „Provocări comune – soluții comune: cooperare instituțională în domeniul turismului”, acronim: ProTourism, finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, cod eMS ROHU 300. Partenerii proiectului sunt: Orașul Jimbolia – lider de proiect, Comuna Cărpiniș – partener 2 – din România și Orașul Csanádpalota – partener 3 – din Ungaria.

Obiectivul principal al proiectului constă în consolidarea cooperării dintre administrațiile publice participante în proiect în domeniul turismului – mai exact, dezvoltarea promovării turismului local și regional.

În data de 1 iunie 2019 la Jimbolia s-a deschis Centrul de Informare Turistică, entitate formată din două părți care formează un tot unitar. Biroul de Informare Turistică, împreună cu Punctul de Informare Turistică, vin în întâmpinarea nevoilor turiștilor atunci când ajung în Jimbolia. Acestea se comportă ca un un liant între obiectivele turistice, zonele de agrement, spațiile de cazare, restaurante și turiști. Astfel, la o vizită în cadrul infocentrului, turistul poate obține toate informațiile de care are nevoie pentru a petrece un timp plăcut în localitate. Unul dintre scopurile Centrului de Informare Turistică este acela de a promova, prin diferite mijloace, potențialul turistic al zonei.

Proiectul stipulează întâlnirea periodică a promotorilor turistici din fiecare localitate. Astfel, în data de 26 iulie, la Jimbolia, a avut loc întrevederea promotorilor din cele trei localități partenere, în cadrul căreia acești au discutat despre experiențele pe care le-au avut în ceea ce privește turiștii și publicul. 

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței și care necesită o abordare comună, precum și soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune și dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care 189 milioane de euro reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde județele Arad, Bihor, Satu Mare și Timiș pe partea română a graniței și, respectiv, județele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago