Economic

Loturile 3 şi 4 din autostrada Lugoj – Deva sunt (aproape) gata!/FOTO

Peste doar câteva zile, dacă specialiştii Companiei de Drumuri sau cei de la Ministerul Transporturilor nu vor descoperi niciun fel de probleme neaşteptate, vor fi deschise în vestul ţării două noi tronsoane de autostradă. Vorbim despre loturile 3 şi 4 din autostrada Lugoj – Deva, lucrările de aici fiind aproape de finalizare.


Deşi a fost necesară executarea unui nou nod rutier la Holdea, pe lotul 3, respectiv realizarea unor lucrări extrem de dificile, cel puţin pentru România, la Dealul Liliecilor, iată că până la urmă minunea e aproape să se producă, iar cele două loturi ar putea fi deschise circulaţiei de la jumătatea acestei luni. Astfel, constructorii celor două loturi, o societate spaniolă, respectiv una românească, au solicitat deja realizarea recepţiei investiţiei, pe 12 august. Împreună, cele două aduc 43 de noi kilometri de autostradă românească, dar, mai ales, şosele mai sigure şi un trafic mai lejer pentru şoferii care merg spre Deva. Din păcate, rămân cei 8 kilometri din lotul 2, unde se află şi cele două tuneluri care încă nici nu au constructor desemnat, fără de care nu se poate circula integral pe autostradă de la vama Nădlac până la Sibiu. Şi prea curând acest lucru nu se va întâmpla…
Pe lotul 4 se toarnă stratul de uzură la Dealul Liliecilor, constructorul mai are de rezolvat o serie de lucrări la şanţurile de drenaj, intalaţi o serie de parapete şi montat o serie de stâlpi. Pe lotul 3 mai trebuie instalate gardurile de protecţie pentru animale şi alte câteva lucrări mărunte.
Cei de la Asociaţia Pro Infrastructură au vizitat pe teren lucrările de pe cele două loturi şi concluziile sunt clare: cele două tronsoane sunt aproape gata. „Mai este puțin, foarte puțin! Dacă nu vom avea noi surprize neplăcute cu dispute surde între constructori și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la recepția lucrărilor, sunt șanse mari ca săptămâna viitoare (12-14 august) să circulăm pe cei 43,28 km ai loturilor 3 și 4 din Autostrada A1 Lugoj-Deva. Cele două capete ale tronsoanelor, nodul Holdea și celebrul deal „al liliecilor” de la Șoimuș, sunt aproape gata”, spun reprezentanţii asociaţiei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

2 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

3 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

3 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

3 ore ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

5 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

5 ore ago