Primăria Timişoara

Primăria Timişoara caută un nou contractor în domeniul salubrizării oraşului. Se oferă 30 de milioane de lei

Nicolae Robu nu se lasă şi vrea un al treilea contract, separat de cele deja existente, prin care să se rezolve salubrizarea oraşului. Dacă iniţial se dorea o firmă care să se ocupe de acele puncte de colectare şi de ridicarea deşeurilor aruncate în rampe clandestine pe raza oraşului Timişoara, acum municipalitatea scoate la licitaţie doar serviciul de colectat gunoaiele aruncate ilegal pe stradă, cel cu punctele de colectare fiind deja operate de societatea care adună gunoiul menajer.

Gunoi abandonat pe străzi în Timișoara

Primăria Timişoara a lansat în sistemul de licitaţii publice licitaţia pentru desemnarea unui operator de salubritate care să se ocupe de adunarea gunoaielor din rampele clandestine, apărute pe străzile oraşului. Este un contract „gras”, pe patru ani, în valoare de 29,7 milioane de lei, plus TVA. Respectiva societate, „în baza Acordului –cadru si a contractelor subsecvente vor fi prestate servicii de colectare, transport, depozitare/valorificare a deșeurilor vegetale și a deșeurilor din construcții provenite din demolări, din activități de reamenajare și reabilitare, abandonate pe domeniul public al Municipiului Timișoara, in conformitate cu cerintele impuse in documentatia de atribuire”, se arată în anunţul de licitaţie.

Valoarea totală estimată a contractului cadru este de 29.722.332 lei fara TVA. Valoarea estimată maximă a celui mai mare contract subsecvent este de 7.430.583 lei fără TVA. Contractele ce urmează să fie atribuite au durata de patru ani (48 luni) începând de la data semnării lui de către părţi. Contractele subsecvente se vor încheia anual sau în funcţie de necesităţile autorităţii contractante şi de fondurile alocate acestei destinaţii, pe toată perioada de valabilitate a acordului-cadru.

Vă reamintim că salubrizarea străzilor din Timişoara este asigurată de o societate, iar ridicarea gunoiului menajer de către altă societate, aceasta fiind desemnată de ADID Timiş să se ocupe de contract. 

Licitaţia actuală este una deschisă, pot participa inclusiv cele două, dar şi alţi competitori, dacă unul dintre aceştia va avea cea mai bună ofertă atunci oraşul se va putea mândri cu nu mai puţin de trei firme care să facă Timişoara „ca în farmacie”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sondaj INSCOP: PSD, lider detaşat, AUR pe locul II, la distanţă apreciabilă de PNL, locul III

Conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 7-12 noiembrie…

43 de minute ago

Oseminte găsite în centrul oraşului în urma unor lucrări de excavare la un șantier

Misterul din centrul oraşului. Joi spre seara, IPJ Timiș a fost sesizat prin apel 112…

O oră ago

Primăria Timișoara anunță mai multe restricții de circulație rutieră

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier pe mai…

O oră ago

Glovo Academy ajunge la Timișoara: cursuri interactive de business și digitalizare pentru restaurantele locale

Proiectul Glovo Academy, organizat de platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de…

O oră ago

De 1 Decembrie vom avea și paradă la Timișoara, dar cu efective reduse

Timișoara se pregătește pentru ziua de 1 decembrie, una care în acest an va fi…

2 ore ago

Dezbatere despre educația de mâine, la Universitatea Politehnica Timișoara

Sala Senatului Universității Politehnica Timișoara a găzduit joi, 14 noiembrie 2024, conferința „Connecting Bridges: designing…

2 ore ago