Nicolae Robu nu se lasă şi vrea un al treilea contract, separat de cele deja existente, prin care să se rezolve salubrizarea oraşului. Dacă iniţial se dorea o firmă care să se ocupe de acele puncte de colectare şi de ridicarea deşeurilor aruncate în rampe clandestine pe raza oraşului Timişoara, acum municipalitatea scoate la licitaţie doar serviciul de colectat gunoaiele aruncate ilegal pe stradă, cel cu punctele de colectare fiind deja operate de societatea care adună gunoiul menajer.
Primăria Timişoara a lansat în sistemul de licitaţii publice licitaţia pentru desemnarea unui operator de salubritate care să se ocupe de adunarea gunoaielor din rampele clandestine, apărute pe străzile oraşului. Este un contract „gras”, pe patru ani, în valoare de 29,7 milioane de lei, plus TVA. Respectiva societate, „în baza Acordului –cadru si a contractelor subsecvente vor fi prestate servicii de colectare, transport, depozitare/valorificare a deșeurilor vegetale și a deșeurilor din construcții provenite din demolări, din activități de reamenajare și reabilitare, abandonate pe domeniul public al Municipiului Timișoara, in conformitate cu cerintele impuse in documentatia de atribuire”, se arată în anunţul de licitaţie.
Valoarea totală estimată a contractului cadru este de 29.722.332 lei fara TVA. Valoarea estimată maximă a celui mai mare contract subsecvent este de 7.430.583 lei fără TVA. Contractele ce urmează să fie atribuite au durata de patru ani (48 luni) începând de la data semnării lui de către părţi. Contractele subsecvente se vor încheia anual sau în funcţie de necesităţile autorităţii contractante şi de fondurile alocate acestei destinaţii, pe toată perioada de valabilitate a acordului-cadru.
Vă reamintim că salubrizarea străzilor din Timişoara este asigurată de o societate, iar ridicarea gunoiului menajer de către altă societate, aceasta fiind desemnată de ADID Timiş să se ocupe de contract.
Licitaţia actuală este una deschisă, pot participa inclusiv cele două, dar şi alţi competitori, dacă unul dintre aceştia va avea cea mai bună ofertă atunci oraşul se va putea mândri cu nu mai puţin de trei firme care să facă Timişoara „ca în farmacie”.
Fondurile europene, mai ales cele accesate de Aquatim, au ajutat enorm la implementarea de proiecte…
O firmă din Timiș care și-a oprit activitatea s-a ales cu sesizare penală, după ce…
Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, ajuns consilier personal al preşedintelui CJ Timiş, Alfred Simonis,…
Începând cu data de 1 ianuarie 2025, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș așteaptă…
Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători…
De Crăciun, fiecare dintre noi putem ajuta o cauză nobilă, susținând cățelușii mai puțin norocoși,…