Politica

S-a constituit USL 2! Ponta a bătut palma cu Tăriceanu

Lovitură de teatru în politica românească. Fără multe discuţii care să anticipeze evenimentul, liderii ALDE şi Pro România au negociat o alianţă între cele două partide. Nu cu mult timp în urmă, prim-vicepreşedintele Pro România spunea despre liderul ALDE că este impostor şi demagog.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat faptul că s-a semnat alianța politică dintre ALDE și Pro România, partidul condus de Victor Ponta. Cele două partide vor avea grupuri comune în Parlament și ulterior vor stabili protocolul de colaborare. ”Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare.”, a anunțat Tăriceanu.

De menţionat că Victor Ponta a declarat de mai multe ori ca nu se va alia cu Tăriceanu cât timp ALDE este la guvernare. Mai mult, al doilea om din Pro Românai, Daniel Conasnatin, a declarat de mai multe ori că Tăriceanu este unul dintre cei mai nefrecventabili politicieni din România. ”Nu cred că domnul Tăriceanu este o valoare politică pe care să o mai dorească electoratul (…) Câtă impostură și câtă demagogie poate ascunde acest om? Câtă ipocrizie se află în declarațiile acestui om, care vreme de peste 3 ani nu a făcut altceva decât să alimenteze discuțiile despre justiție, în speranța că va găsi justificare pentru toate acțiunile ascultacilor din ALDE și din PSD? Tăriceanu a inventat statul paralel și lupta politicului cu acesta”, a declarat Constantin nu mai departe de mijlocul lunii trecute..

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago