Consiliul Judeţean Timiş

Ultimele pregătiri înaintea noului an școlar. Investițiile majore în două unități de învățământ din Timișoara, aproape de finalizare

Verificări înaintea începerii anului școlar, în instutițiile de învățământ. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a trecut pe la două dintre școlile din Timiș care se află în administrarea instituției pe care o conduce și unde se derulează investiții majore.

Dobra a vizitat, astăzi, Liceul Teoretic „IRIS” din Timișoara și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Paul Popescu Neveanu. La cel din urmă lucrările sunt puțin în întârziere, însă nu perturbă începerea anului școlar, care va avea loc în 9 septembrie. Consiliul Județean Timiș finanțează Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă Paul Popescu Neveanu, Constantin Pufan și Dumitru Ciumăgeanu din Timișoara, Constantin Păunescu din Recaș și Alexandru Roșca din Lugoj. De asemenea, CJ Timiș finanțează și liceele teoretice IRIS și Gheorghe Atanasiu.

„De la birou, nu rezolvi niciodată ce poți rezolva pe teren, la fața locului. Am vizitat astăzi două școli, unde avem în derulare investiții majore. Cu mici sincope, acestea sunt în termen. La Neveanu, lucrările au o mică întârziere, dar se lucrează intens și se va recupera o parte din timp. Lucrarea este un majoră, cu reparații capitale, dar va fi gata într-o lună, după cum am vorbit cu constructorul. Acolo unde se va lucra și în septembrie, se vor lua măsuri ca activitatea școlară să nu fie afectată. Pregătirile pentru noul an sunt în curs, nu există probleme majore. Am crescut în acest an sumele alocate investițiilor. Am reușit chiar atragerea de fonduri europene. Nu vrem nicicum să facem rabat la calitate atunci când e vorba de copii, de educația lor”, a declarat președintele Consiliului Județean, Călin Dobra.

Peste 19 milioane de lei a alocat CJ Timiș în 2019 pentru funcționarea și dezvoltarea celor șapte școli pe care le finanțează. La Liceul Teoretic „IRIS” din Timișoara (școală ce se adresează în principal copiilor cu deficiențe de vedere și nevăzătorilor) a fost alocată suma de 3 milioane lei, fonduri din care, printre altele, va fi reabilitată și cantina școlii. Tot la „IRIS”, printr-un proiect pe fonduri europene de aproape 8 milioane de lei se vor efectua lucrări de reabilitare termică, va fi realizat un acoperiș nou, se vor monta rampe pentru persoane cu dizabilități și alte lucruri necesare copiilor care învață la această unitate de învățământ. Președintele CJ Timiș a verificat și mersul lucrăriloir de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Paul Popescu Neveanu, unde sunt investite peste 3 milioane lei în reparații capitale la corpul de clădire nr. 3. Tot aici va fi cumpărat și lift pentru persoane cu dizabilități.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

O oră ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago