Ultima ora

Un nou pas spre renovarea faţadei clădirii Operei din Timişoara

Primăria Timişoara continuă demersurile pentru reabilitarea faţadei clădirii Palatului Culturii. De această dată se caută diriginte de şantier pentru cel de-al doilea şantier care ar trebui să apară în centrul oraşului, pentru această clădire emblematică, acum pentru partea acoperită cu travertin, care include şi intrarea principală a clădirii.

Noul diriginte va trebui să se ocupe de verificarea realizării corecte a execuţiei lucrărilor de construcţie în conformitate cu cerinţele impuse în caietul de sarcini şi cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

„Dirigintele de şantier va asigura asistenţă tehnică de specialitate prin diriginţi de şantier pentru lucrările aferente obiectivului de investiţii atât pe perioada execuţiei lucrărilor (12 luni) cât şi în perioada de garanţie a lucrărilor executate, până la efectuarea recepţiei finale a acestora (60 luni)”, se spune în anunţul de concurs.

Contractul pentru „Lucrări suplimentare pentru reabilitarea faţadei placată cu travestin de la Palatul Culturii Timişoara”, este o suplimentare a celui principal, iar acum vizează partea centrală a faţadei, cea adăugată ulterior proiectului iniţial. Suma alocată este de aproximativ patru milioane de lei. Proiectul conţine o serie de lucrări pentru a se reface placările realizate la această componentă, mare parte prin diferite proceduri de … reciclare, inclusiv refacerea scărilor de la intrare: consolidarea prin injectare a fundţiior din exterior, refacerea  hidorizolaţiei de la terasa arcului, înlocuirea plăcilor care sunt desprinse cu plăci noi identice, refacerea zidului sub acestea, injectarea fisurilor la celelalte plăci prin folosirea unui material care că conţină un praf din plăcile desprinse, refacerea blocurilor de la atic, acestea prezentând rotiri, curăţarea faţadei, aplicarea unui strat final de hidrofobizare şi uniformizare cromatică. După cum am spus este inclusă în proiect şi refacerea treptelor, care au fost înlocuiteîn timp cu travertin din altă culoare.

Deşi licitaţia principală pentru refacerea faţadei clădirii a fost deja finalizată, iar lucrările trebuiau începute, deocamdată pe şantier nu s-a întâmplat nimic.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

2 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

2 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

2 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

2 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

2 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

3 ore ago