Economic

Aeroportul Internaţional Timişoara e al doilea la zborurile interne şi al treilea la numărul total de pasageri operaţi

Aeroportul Internaţonal Timişoara are tot mai mulţi pasageri operaţi. Ultimul raport întocmit de Institutul de Statistică arată că peste zece milioane de pasageri au apelat la avion pentru a se deplasa, în România, iar peste 700.000 dintre aceştia au folosit cursele aeriene de pe Aeroportul Internaţional Timişoara.

Aeroportul din Timișoara

Bucureşti Otopeni rămâne principalul aeroport din România, cu 3,46 milioane de pasageri îmbarcaţi şi 3,37 milioane de pasageri debarcaţi în primele 6 luni ale lui 2019. Urmează Clujul cu peste 680.000 de pasageri îmbarcaţi şi 650.000 debarcaţi, şi Timişoara cu 365.000 de călători care au plecat şi aproximativ 350.000 care au venit.
Apariţia multor companii aeriene low-cost, dar şi numărul din ce în ce mai mare de români plecaţi în străinătate sunt principalele motoare de creştere ale transportului aerian. Potrivit datelor centralizate, traficul a crescut de la 9,94 milioane de pasageri în primul semestru al anului trecut la 10,7 milioane în prima jumătate a acestui an. O creştere de 7,7%, mai mare decât media europeană.
Ca şi destinaţii, cei mai mulţi pasageri au plecat din România spre Londra Luton, unul destinat zborurilor low-cost, aceasta a fost destinaţia pentru 480.150 de oameni au zburat aici. Pe locul 2 s-a situat aeroportul Milano Bergamo cu 241.000 de călători plecaţi din România şi pe 3, Munchen cu aproape 200.000 de pasageri. Topul se menţine acelaşi şi în privinţa aeroporturilor de unde au plecat cei mai mulţi călători spre ţara noastră
Italia a fost a fost, ca şi ţară, cea mai căutată destinaţie aeriană, aici ajungând aproape 900.000 de oameni care au plecat din România, dar şi dinspre această ţară spre România.
Timişoara urcă un loc la capitolul trafic aerian intern, depăşind Clujul. Aeroportul bănăţean este extrem de interesant şi din punct de vedere al transportului de mărfuri, aici ajungând mai mult de o treime din cantitatea de marfă transportată pe cale aeriană, prin intermediul a 13,8% din totalul zborurilor cargo operate.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

O oră ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

16 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

17 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

19 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

20 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago