Consiliul Judeţean Timiş

Spitalul Judeţean Timişoara beneficiază de investiţii de 18 milioane de lei de la CJT. Urmează ridicarea noii maternităţi

Consiliul Judeţean Timiş va investi în 2019 la Spitalul Judeţean Timişoara, pe care îl administrează, suma totală de 18 milioane de lei. Banii merg pentru reabilitări de secții, dotarea cu echipamente performante și modernizarea clădirilor spitalului. Mai mult, Consiliul Județean derulează un proiect pe fonduri europene pentru construirea unei noi maternități.

Printre cele mai importante lucrări se numără recompartimentarea și modernizarea Secției de Mari Arși de la Casa Austria (3.3 milioane lei) și extinderea, modernizarea și dotarea cu echipamente performante a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean (2,5 milioane lei). De asemenea, 500.000 lei sunt alocați pentru reamenajarea secției de urologie și ATI transplant renal, iar un milion de lei pentru reparații capitale la instalațiile electrice ale Spitalului. Din fonduri ale CJ Timiș au fost recepționate și lucrări de reparații capitale la unul dintre lifturile de la Spitalul Județean, cu o capacitate maximă de 20 de persoane, investiție de aproape 300.000 lei. CJT este nevoită să „temporizeze” activitatea de reabilitare a spitalului, pentru a nu bloca activitatea unităţii medicale. „Avem toată deschiderea să investim în Spitalul Județean. Din păcate, trebuie să temporizăm lucrările, întrucât nu putem bloca activitatea acestuia. Lucrăm pe cât de repede se poate, fără a afecta actul medical. Scopul nostru este să ridicăm calitatea serviciilor medicale la nivelul așteptărilor timișenilor”, a declarat Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş. Pe lângă fondurile alocate investițiilor în infrastructura existentă a Spitalului, Consiliul Județean derulează un proiect de maximă importanță pentru Timișoara și pentru județ, construind o maternitate nouă, o investiţie în valoare de peste 12 milioane euro, aceasta din fonduri europene. În plus, pentru asigurarea condițiilor optime atât aparatului medical, cât și pacienților, Consiliul Județean a demarat procedurile pentru o parcare supraetajată, în proximitatea Spitalului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

35 de minute ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

58 de minute ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

2 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

2 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

2 ore ago