Consiliul Judeţean Timiş

Călin Dobra îl provoacă (din nou) pe Nicolae Robu. De această dată în sens pozitiv

Întâlnirea de duminică dintre şeful CJ Timiş, Călin Dobra, şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pare să fi avut efecte pozitive asupra dialogului dintre cei doi. Luni, primul i-a lansat edilului-şef o provocare, anume lărgirea la patru benzi a drumului de la ieşirea din Timişoara, pe Calea Torontalului.

Organizarea de concerte şi alte evenimente similare e un excelent motiv pentru a se lansa ideea lărgirii la patru benzi a unui important drum din zona Timişoarei. Calea Aradului şi Calea Şagului au deja de mult timp această facilitate, spre Giroc s-au încheiat lucrările de o bună perioadă, la drumul prin Dumbrăviţa încep în primăvară. Ce propune Călin Dobra? Efectuarea unei investiţii similare şi pe Calea Torontalului! De această dată Consiliul Judeţean Timiş nu mai e implicat, porţiunea din acest drum dintre ieşirea din oraş şi trecerea peste calea ferată de la Flextronics a fost preluată în administrare de Primăria Timişoara, de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri. În weekend, la aerodromul Cioca are loc Flight Festival. Evenimentul reprezintă o parte din noua strategie de dezvoltare a locaţiei, care aparţine de CJT.

„După cum se ştie, societatea care administra aerodromul a fost închisă, iar activitatea a fost preluată de Direcţia de Prestări Servicii a CJT. Noi pregătim aici reamenajări, vom realiza o nouă pistă omologată pentru aeronave. Acolo sunt 25 – 30 de hectare.  Am împărţit acea suprafaţă de teren în două, exact în ideea de a avea aviaţia utilitară, mai mult de a dezvolta aceasta, prin aprobarea unei noi piste, omologarea unei piste speciale, cu tot ceea ce presupune, iar suprafaţa mai mare să o punem la dispoziţie pentru organizarea de astfel de evenimente. La nivelul judeţului Timiş există o strategie, de a moderniza toate aceste drumuri ce intră în Timişoara, iar această modernizare presupune lărgirea la patru benzi a drumului. Lansez provocarea aceasta domnului primar al Timişoarei, Nicoae Robu, de a lua în seamă acea locaţie importantă pentru organizarea evenimente şi poate modernizăm acel drum”, a declarat Călin Dobra.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: cjtdobrarobu

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

8 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

10 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

11 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

11 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

11 ore ago