Economic

Camera de Comerţ Timiş caută modalităţi de colaborare în Turcia

Camerele de Comerţ din Timişoara şi Istanbul îşi propun să găsească modalităţi comune de colaborare în sprijinul mediului de afaceri

Reprezentantii CCIAT s-au aflat la Istanbul

În cursul zilei de miercuri, 4 septembrie, delegația Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș s-a întâlnit cu conducerea superioară a Camerei de Comerț Istanbul (ICOC).

Delegația camerei timișene a fost primită de Israfil Kuralay, vicepreședintele ICOC și de directorii departamentelor de relații internaționale, formare profesională și târguri-expoziții.

Discuțiile au vizat în principal identificarea de oportunități și proiecte concrete de cooperare inter-instituțională, cu efecte benefice asupra comunității de afaceri din cele două regiuni și țări. Au fost puse în discuție aspecte privind organizarea la Timișoara și Istanbul de evenimente economice – misiuni economice, forumuri de afaceri, întâlniri B2B -, participarea firmelor timișene la târguri și expoziții internaționale cu finanțare de la Guvernul turc, schimburi de experiență și bune practici în domeniul învățământului profesional.

În acest sens, la inițiativa ICOC, a avut loc o întâlnire de lucru între managerul Direcției de Formare Profesională a CCIAT, Tania Avramov, și specialiști ai departamentului de profil, unde vor fi stabilite condițiile concrete de organizare la Timișoara a primelor schimburi de bune practici în domeniul industriei alimentare și alimentației publice.

„Vizita noastră la Camera de Comerț Istanbul a avut ca scop principal facilitarea pătrunderii pe piața din Turcia a companiilor timișene și intensificarea relațiilor de afaceri bilaterale. În prezent, există o dinamică ascendentă a numărului de companii cu capital turcesc în România. După ce am prezentat in extenso economia Județului Timiș, avantajele calitative și competitive ale județului nostru, a oportunităților de afaceri și investiții oferite de piața timișeană, am adresat conducerii ICOC invitaţia de a veni la Timișoara pentru a participa la Forumul de Afaceri multi-partit, care va avea loc în 24 octombrie, unde firmele timișene se vor putea întâlni cu companii din Cehia, Federația Rusă, Grecia și, acum, Turcia. Cu acea ocazie, vom semna cu ICOC și o Convenție de Colaborare care să ofere cadrul instituțional pentru dezvoltarea de afaceri bilaterale de succes. Avem convingerea că după întâlnirile și discuțiile avute în aceste zile, numărul investițiilor turcești în județul nostru va crește, iar serviciile și produsele „made in Timiș” vor fi mult mai prezente și apreciate pe piața turcească. Suntem deosebit de încântați de primirea făcută de cea de-a doua cameră de comerț din Europa, de deschiderea și interesul exprimat de a colabora cu noi și firmele timișene”, a transmis de la Istanbul Președintele Executiv CCIAT, Florica Chiriţă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago