Consiliul Judeţean Timiş derulează în acest moment proiecte de finanţare din fonduri europene în valoare de 75 de milioane de lei. Domeniile infrastructurii rutiere, al educaţiei, dar şi cel medical, sunt principalele vizate.
Numeroase drumuri judeţene reabilitate sau extinse, case familiale în locul caselor de copii, dar şi extinderea unităţii UPU şi ridicarea unei noi maternităţi, la Spitalul Judeţean Timişoara, sunt principalele obiective unde CJT a obţinut contracte din fonduri europene.
„Sunt 17 proiecte pe fonduri europene, în valoare de 75 miloane de euro. 11 sunt în implementare, trei finalizate, unul în precorntractare, unul în evaluare, unul în pregătire. Prioritară este infrastructura. Finanţările sunt obţinute prin Programul Operaţional Regional, prin cele de colaborare transfrontalieră cu Ungaria şi Serbia, respectiv pe fonduri norvegiene. Pe infrastrutură rutieră sunt 6 proiecte, în valoare de 210 milioane de lei. Drumul judeţean dintre Peciu Nou şi Foeni este în execuţie, e extinderea la patru benzi a drumului dintre Timişoara – centură – autostradă, unde se elaborează proiectul terhnic, urmând să fie finalizat în aprile 2020. Mai avem drumul care leagă autostrada, din judeţul Arad, cu un pod peste Mureş, prin Pecica, Variaş şi Cărpiniş, unde se lucrează la elaborarea proiectului tehnic, în noiembrie se predă şi urmează licitaţia pe execuţie. Trei proiecte sunt deja finalizate, au fost realizate din bugetul CJT şi depuse pentru finanţare: Şemlac – Ferendia, Hitiaş – Bacova, Iohanisfeld – Ivanda”, a declarat Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş.
În domeniul educaţiei, a fost obţinută finanţare pentru proiectul reabilitării spaţiilor de la liceul special Iris, pe eficienţă energetică, în valoare de 7,8 milioane de lei. „Obţinem autorizaţia, depunem spre verificare, ca să putem să iniţiem în toamnă licitaţia pentru execuţie. Pe asistenţă socială, strategia judeţeană este corelată cu cea naţională, sunt proiecte pentru case de tip familial, la Găvojdia, 5,5 milioane de lei, la Periam, 5,8 milioane, şi 9,2 milioane pentru o casă de copii. Se va mai deschide o sesiune, va trebui să respectăm strategia naţională, iar aceasta prevede închiderea centrelor cu peste 50 de persoane”, a mai declarat Dobra.
În domeniul sănătăţii sunt proiecte de finanţare de 60 milioane de lei. La Spitalul Judeţean Timişoara, se prevede extinderea şi dotarea UPU, în valoare de 6,9 milioane de lei, proiectul este în curs de finalizare a contractului de proiectare şi execuţie, se semnează în octombrie. Cel de-al doilea contract este cel al Maternităţi de la Judeţean, în valoare de 51 milioane de lei. Aici, finanţarea se face prin Proiectul Transfrontalier România – Ungaria. S-a elaborat studiul de fezabilitate, şi este în curs de demarare a licitaţiei pentru proiectare şi execuţie, urmează semnarea contractului de finanţare.
Preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonois, i-a atacat dur pe liderii PNL Timiş, pentru situaţia din…
Liga Națională de handbal se reia după fereastra echipelor naționale. Formația noastră joacă în deplasare,…
„Avem 1.230 de primari!”. Este argumentul vândut drept imbatabil de Rareş Bogdan şi compania pentru…
Grupul IULIUS, unul dintre cei mai mari dezvoltatori mixed-use de regenerare urbană din România, a…
Proiectul Glovo Academy, organizat de platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de…
Ultimul sondaj CIRA realizat la comanda EVZ arată că în finala alegerilor prezidențiale au șanse…