Sport

Lovitură de imagine! Unul din cei mai iubiţi jucători din istoria Politehnicii vine pe bancă

Născut la 19 august 1969, la Cezieni (jud. Olt), Gușatu a lăsat o amintire de neșters microbiștilor timișoreni. A fost, simplu, ”Guși-gol”, favoritul CVUCS. Între 1995-1997 a evoluat la Politehnica, fiind titularul postului de vârf de atac, marcând 38 de goluri în 68 de meciuri de campionat (în primele două divizii). În 1997 a fost al doilea golgeter al Diviziei A (Liga I de azi), cu 17 goluri.

Începuse fotbalul la CSȘ Caracal și mai evoluase, la seniori, pentru Universitatea Craiova (cu care cucerise titlul național la tineret, în 1991), Constructorul Craiova și DSV Leoben (Austria – D2, echipă de la care a venit la Poli la începutul lui ’95). De la Poli a plecat la Heerenveen, unde va avea 43 meciuri și 6 goluri în Eredivisie, va juca în Cupa UEFA Intertoto și Cupa Cupelor (în ultimul sezon de existență al acestei competiții, 1998/99) rivalul său pe post fiind viitorul star Van Nistelrooy! Apoi Extensiv Craiova, MTK Budapesta (cu care a cucerit Cupa Ungariei, în 2000), FC Bihor și… CSU Politehnica Timișoara (echipa UPT-ului), în 2002, în Liga a III-a.

După retragerea din activitatea de jucător, Mugur a fost vicepreședinte la echipa de handbal feminin SCM Craiova, iar apoi a revenit în fotbal, dedicându-se meseriei de antrenor. La CS Universitatea Craiova (la centrul juvenil și apoi secundul lui Corneliu Papură la echipa a doua) și CSO Filiași, de care s-a despărțit în această vară (locul 5 în Liga a III-a, seria a III-a).

Guşi-gol va conduce primul antrenament luni, pe Ştiinţa de la ora 18.00. Va vi o sesiune de pregătire deschisă, iar clubul cheamă suporterii să fie alături de noul antrenor, la primul antrenament.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago