Administratie

Plenul Consiliului Local Timişoara, organizat la limită din lipsă de consilieri, pornit cu o oră întârziere

Cu o ordine de zi cu 20 de puncte doar pe lista „clasică”, plenul convocat la Consiliul Local Timişoara, joi, a fost la un pas de un fiasco total. Şedinţa era la un pas să fie anulată, după ce în sală nu a fost minimul de consilieri locali, pentru ca şedinţa să fie legală.
.
După o oră de întârziere s-a reuşit „recuperarea” unui consilier absent şi aşa s-a reuşit pornirea şedinţei, dar cu un număr redus de puncte pe ordinea de zi. Şedinţe universitare, motive necunoscute, dar, mai ales, botezul copilului unui coleg consilier local au lăsat goală sala de şedinţe, mai precis locurile cuvenite aleşilor poporului. Timp de o oră, primarul Nicolae Robu şi oamenii din subordinea sa au căutat consilieri locali care să completeze numărul celor care trebuie să apese pe butonul de vot.
Enigma lipsei acute de consilieri a fost parţial lămurită, după discuţii interpartinice purtate de Robu cu „colegul” Călin Dobra de la PSD. „Fraților, am vorbit cu domnul președinte Călin Dobra și mi-a spus că e botezul lui Mateo (n.r. Ion Mateescu, consilier local PSD). De asta lipsesc oamenii, sunt la botez. Şi profesorul Octavian Mazilu (n.r. consilier local PSD) este la o ședință la Universitatea de Medicină și a zis că ajunge când termină. Eu zic să mai așteptăm 20 de minute, că e păcat să amânăm plenul. Deci, vă rog să mai așteptăm puțin, mai socializaţi. Staţi aici, să nu plecaţi”, a anunţat primarul.
Dorinţa s-a realizat şi după o oră de aşteptare şi suspans minunea s-a produs, iar până la urmă s-au adunat 14 din cei 27 de consilieri locali. Cu o ordine de zi drastic restrânsă, s-a trecut la votul a ceea ce se putea realiza în această şedinţă… am putea spune într-adevăr „extraordinară”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

56 de minute ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

14 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

18 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

18 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

19 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

19 ore ago