Economic

Preţurile proprietăţilor imobiliare au început din nou să crească

Vara e de bun augur pentru cei care vor mai mulţi bani pentru proprietăţile imobiliare pe care le scot la vânzare. Conform datelor imobiliare.ro, preţurile solicitate de proprietari au crescut atât la nivel naţional cât şi la nivel local, în Timişoara.

Cresc pretenţiile proprietarilor de imobile atunci când le scot la vânzare, rămâne de văzut care va fi şi reacţia celor interesaţi să le achiziţioneze. În august, prețurile solicitate pentru apartamentele, atât cele noi, cât și vechi, disponibile spre vânzare, s-au majorat atât la nivel național, cât și în toate centrele regionale monitorizate constant de portalul imobiliar. Această tendință poate fi pusă în legătură cu așteptarea că, în mod tradițional, luna septembrie aduce o revigorare a activității de tranzacționare pe piața rezidențială, atât pe segmentul închirierilor, cât și pe cel al vânzărilor. Valoarea medie de listare pentru un apartament, fie el nou, fie vechi, a crescut la nivel naţional cu 1,2%, de la 1.249 de euro pe metru pătrat util (la finele lunii iulie), la 1.264 de euro pe metru pătrat (la finele lui august). În toate marile orașe, majorări au avut loc atât pe segmentul vechi, cât și pe cel nou. La locuinţele noi au fost, însă, în general, creşteri mai mari.
De această dată Timişoara nu a mai avut o evoluţie diferită de restul regiunilor, având, la rândul ei, creşteri ale preţurilor solicitate. Aici, proprietarii de apartamente și-au majorat pretențiile cu 1,5% în luna august, de la 1.226 la 1.244 de euro pe metru pătrat util. Locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,2% în perioada analizată, de la 1.231 la 1.246 de euro pe metru pătrat util. Creșterea consemnată în cazul noilor ansambluri rezidențiale s-a cifrat, însă, la 2%, unitățile locative din cadrul acestora ajungând la o valoare medie de 1.236 de euro pe metru pătrat (față de 1.212 euro pe metru pătrat luna trecută).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago