Economic

Politicile regionale europene în domeniul alimentar şi agricol, dezbătute la Timişoara

Reprezentanţii mai multor regiuni europene s-au întâlnit la Timişoara pentru a participa la conferinţa finală a proiectului „Niche”, dedicată dezvoltării sectorului alimentar. ÎN cadrul acţiunii a fost prezentat şi proiectul „Arome proprii”, ambele fiind iniţiate de ADR Vest.

Conferinta ADR Vest, la Timisoara

Instituţia timişoreană a accesat fonduri europene cu ajtorul cărora a pus la punct proiectul intitulat „Niche”, în cadrul căruia reprezentanţii a şapte regiuni europene au fost invitaţi să-şi împărtăşească experienţa în domeniul industriei alimentare.

„Întâlnirea a marcat etapa cea mai îndelungată şi plină de conţinut a proiectului internaţional, finanţat prin programul Interreg Europe, un proiect internaţional în care ADR Vest a adus împreună şapte regiuni din tot atâtea ţări europene, pentru a sprijini inovarea în lanţurile valorice ale sectorului alimentar”, a declarat Raluca Cibu Buzac, directorul de Relaţii Internaţionale al ADR Vest.

La acţiune au luat parte specialişti în domeniul alimentar din Irlanda, Marea Britanie, Finlanda, Estonia, Polonia, Grecia şi România. Dezbaterile au vizat politicile şi bunele practici din sectorul alimentar aflateîn derulare în diferite regiuni europene.
La acţiune au fost reprezentanţii a cinci dintre cele şapte regiuni care au participat la proiect.

Arome locale pentru localnici

În cadrul acţiunii de la Timişoara a fost prezentată şi un alt proiect al ADR Vest, un portal menit să promoveze produsele tradiţionale ale regiunii şi accesul spre acestea.

„Regiunea noastră a implementat platforma ‘arome proprii’, o vitrină online pentru producătorii locali de toate tipurile, dar de obicei cele foarte mici şi mici, care nu au resurse să se promoveze singuri, dar consumatorul doreşte să ajungă la ei. Informaţiile de pe site se referă la produsele pe care le oferă, locaţia, date de contact, fotografii, certificarea produselor. Am selectat un număr de restaurante-pilot care şi-au exprimat interesul care au preluat deja dintre aceste produse locale şi le-au introdus în reţetele lor şi urmează să includem şi partea de logistică”, a mai declarat reprezentanta ADR Vest.

Portalul oferă acces la suplimente nutriţionale, alimente funcţionale, produse vegane, produse tradiţionale, brânzeturi şi carne până la dulceţuri, vinuri, alte băuturi, produse vegan, produse româneşti, fiind acoperit aproape întregul spectru de produse.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

O oră ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago