Sport

Primarul Nicolae Robu, faţă în faţă cu handbaliştii de la SCM Poli. Sportul timişorean, în criză profundă

Clubul SCM Timişoara, înfiinţat de primarul Nicolae Robu, ar mai putea rămâne cu doar două secţii din cele trei actuale. Afirmaţia aparţine primarului Nicolae Robu în faţa unei delegaţii a jucătorilor de la SCM Poli Timişoara, cu care a avut astăzi o întâlnire.

Neplătiţi de patru luni, handbaliştii timişoreni, câştigători ai Cupei României, au avut astăzi o întâlnire cu primarul Nicolae Robu, „patronul” informal al clubului SCM Timişoara. Mai exact, din delegaţia care s-a deplasat la primărie au făcut parte hadbaliştii Fenici, Marjanovic şi Păiuş; antrernorul Pero Milosevic şi preşedintele secţiei de handbal Ioan Doboşi. Aceştia au fost însoţiţi de Vasile Ruşeţ şi Lucian Căldăraru, membri în Consiliul de Administraţie a clubului. Discuţiile s-au purtat pe marginea crizei financiare de la club, implicit de la echipa de handbal. Criză care a condus şi la rezultatele slabe din acest început de sezon. De menţionat că SCM Poli, deţinătoarea la zi a Cupei României, va avea la începutul lunii octombrie primul meci din Cupa EHF, a doua ca importanţă după Liga Campionilor, în compania grecilor de la Olympiakos.

Robu a recunoscut problemele financiare, insistând însă pe faptul că Timişoara are în acest moment alte priorităţi, decât sportul. Totuşi el a promis că, în scurt timp, primăria va achita jucătorilor două din cele patru salarii restante. Pe de altă parte, el a spus că sunt şanse slabe ca municipalitatea să achite toate sumele promise clubului. În acest sens, edilul-şef le-a mai spus jucătorilor că se gândeşte ca banii de la buget pentru cele trei secţii (rugby, handbal, baschet) să fie împărţiţi pe criterii de performanţă. Ca atare, Robu a admis că una dintre cele trei secţii ar putea fi desfiinţată, în cazul în care nu vor fi şi finanţări private.

De menţionat că, iniţial clubul avea patru echipe, pe lângă cele trei actuale existând şi formaţia de baschet fete. Totodată, Robu le-a mai spus celor din delegaţie că, în scurt timp, va anunţa şi numele noului manager al clubului, după demisia lui Radu Ţoancă.
De amintit aici că, în campania electorală din 2012, Robu a afirma că obţinerea titlurilor de campioane ale ţării pentru echipele de fotbal, handbal şi baschet ale Timişoarei va deveni o normalitate în timpul mandatului său.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

2 minute ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

20 de minute ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

36 de minute ago

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

3 ore ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

3 ore ago

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

5 ore ago