Primăria Timişoara

Primarul Timişoarei are viziuni „turistice”. Se pregătesc mai multe locuri de parcare pentru autocare

După ce a „rezolvat” numeroase locuri de parcare în zona centrală şi a realizat în loc doar câteva noi pe strada Luther, Nicolae Robu are în proiect să mai elimine un număr semnificativ de asemenea spaţii, din această parte aglomerată a oraşului. Motivul: oraşul e plin de turişti… asiatici, iar autocarele acestora nu au unde parca.

Dacă nu aţi ştiut, Timişoara e un magnet din punct de vedere al atragerii de turişti străini! Mai ales asiatici. Aşa constată primarul Timişoarei, care are din nou gânduri necurate în ceea ce priveşte locurile de parcare din zona centrală. Mai precis, el se gândeşte să elimine din nou o parte din acestea, pentru a le transforma în locuri de parcare pentru… autocare. Acestea aduc nenumăratele grupe de vizitatori turistici şi nu au unde să îi debarce în această parte a oraşului. Robu vede tot mai multe asemenea grupuri, iar majoritatea au ochii mici. De curând, el se arăta pe Facebook în mijlocul unui asemenea grup, doar că cineva ar fi trebuit să îi spună că, de fapt, erau muncitori aduşi la lucru pentru a suplini deficitul de personal. „În poză, alături de mine, un grup proaspăt venit în Timișoara la lucru în construcții, în mediul privat, taman din Sri Lanka, grup cu care m-am întâlnit întâmplător în oraș!”; spunea Robu atunci.
Lucrările la carosabil în zona centrală continuă, în speranţa finalizării lor înaintea demarării noului an şcolar. Iar acele locuri de parcare pentru autocarele care aduc nenumăraţii turişti sunt în prim plan.
„În zona centrală frontul de lucru e foarte larg, s-a procedat aşa ca să nu se întrerupă complet traficul, decât când e obligatoriu. Să se circule cu restricţii, când sunt diferite lucrări. Finalizarea va avea loc în bloc, pe arii extinse deodată. S-a dat în folosinţă strada Martin Luther, vrem locuri de parcare autocare în zonă, locuri de parcare în piaţa Punctele Cardinale. în Piaţa Huniade vor fi modificări importante, acolo unde e sensul giratoriu, putem restricţiona accesul maşinilor, să putem amenaja locuri câteva locuri pentru autocare. Eu văd prin oraş multe grupuri de turişti, mai ales asiatici, cu limbi străine vorbite la nivel de grup”, a declarat edilul şef.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

4 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

4 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

4 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

6 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

7 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

7 ore ago