Ziaristu' de terasă

Pubela englezească, tichia de mărgăritar şi poliţistul local

Timişoara a ajuns din nou vedetă în presa naţională în aceste zile. Nu, nu cu vreo mare realizare, cu vreun nou pod construit (NOU, nu reabilitat), spital ridicat, un pasaj terminat, că de stadion sau sală polivalentă ni s-a acrit şi nouă. De această dată motivul a fost achiziţionarea a 54 de pubele de gunoi, la „modicul” preţ de 615 de euro bucata. Cât salariul mediu pe economie dat pe o pubelă, a şi titrat un ziar. Nici Gabi Firea nu se poate lăuda cu aşa ceva, deşi şi ea aruncă la bani pe tot felul de prostii cu sclipici.

Acum adevărul e că nu e vorba de orice fel de pubele, din cele din care au toţi ţăranii în bătătură. Acestea sunt de la mama pubelelor d-acasă, taman din Anglia, să moară madam Pandele de ciudă. Acum e greu de ştiut la ce s-a gândit primarul Nicoale Robu când a dat „lovitura” asta. Să ia abată atenţia cu pubelelede la faţadele clădirilor din centru care stau să cadă? Sau crede că melteanul obişnuit să arunce gunoaie pe jos o să fie impresionat de noul „mobilier stradal”, iar de acum înainte îşi vor arunca chiştoacele doar în lucrătura englezească?

Nu intru nici în discuţia lansată pe o pagină de Facebook, acolo unde s-a venit cu unele dovezi că o pubelă ar costa de fapt 1.642 de lei, iar nu 3.000 cât a dat municipalitatea. Sunt instituţii ale statului care să verifice informaţia. Interesant e altceva. Un oraş care a stat o jumătate de an fără firmă de curăţenie, a trecut direct de la şobolani pe stradă la pubele englezeşti. De fapt, efectele acelor şase luni se văd şi acum în oraş, e drept, mai puţin în zona centrală. Că doar tichie de mărgăritar îi mai trebuia acum chelului!

Şi încă ceva. Nu-i un secret că mai sunt timişoreni, care s-ar putea „îndrăgosti” de aceste pubele atât de mult încât să vrea să le ducă acasă. Sau unii, supăraţi pe perfidul Albion, ar dori să le ia la şuturi. Cum se va face prevenţie pentru astfel de lucruri? Va planta primăria câte un poliţist local lângă fiecare pubelă? Sau, să zicem unul la două pubele? C-au mai păzit poliţiştii locali şi ghivecele de flori. Oare de aceea, preventiv, a cerut primarul Robu mărirea numărului de poliţişti locali? Să stea de veghe în lanul de pubele englezeşti?

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago