Politica

USR şi-a ales echipa la Timişoara. Reprezentanţii lui Dan Barna domină total conducerea partidului

După ce Dan Barna a fost confirmat în funcţia de preşedinte al USR, cei aproape 500 de membri prezenţi la congresul de la Timişoara au votat şi Biroul Naţional al partidului, echipa preşedintelui dominând alegerile. Au fost numiţi şi şapte vicepreşedinţi, Timişul, unul dintre judeţele cu cele mai bune rezultate la alegerile europarlamentare, având doar doi membri reprezentaţi în birou şi niciun post de vicepreşedinte.

Noua echipa de conducere a USR, aleasa la Timisoara

Uniunea Salvaţi România şi-a desemnat şi restul organelor de conducere în cadrul congresului organizat la Iulius Town Timişoara. Împărţiţi pe echipe, fiecare având denumiri diferite, reprezentanţii acestora fiind votaţi în cadrul alegerilor de sâmbătă. Votul exprimat a urmat şi cele două principale „aripi” ale partidului, echipele aflate în spatele lui Dan Barna şi Cosette Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la șefia USR, fiind principalele adversare. Cea de a doua a fost bătută „la scor” de echipa noului conducător al formaţiunii politice, Chichirău nereuşind nici măcar obţinerea unui vot de vicepreşedinte, chiar dacă echipa ei a obţinut mai mult de o treime din voturile exprimate. Vă reamintim că, la alegerile electronice pentru desemnarea preşedintelui, Chichirău a contestat vehement rezultatele.
Datele finale arată că echipa lui Barna domină total partidul, aceasta obţinând puţin peste 45% din voturile exprimate, cea a lui Chichirău 36%. În consecinţă, 11 dintre membrii Biroului provin de le lista propusă de Barna, iar 9 de la echipa adversă.
Lista celor aleşi include şapte vicepreşedinţi, Iulian Bulai – echipa Barna, Ion Stelian – echipa Cosette, Cristina Prună – echipa Barna, Nicolae Ștefănuță – echipa Cosette, Claudiu Năsui – echipa Barna, Cristian Seidler – echipa Cosette, Allen Coliban – echipa USR Echilibrat.
Noul Birou Naţional a fost ales pentru un mandat de doi ani.

„Aseară, pe la 03.00, am avut rezultatele votului congresului USR de alegere a noului Birou Național. Iar acesta este Biroul Național al USR care va duce USR la guvernare. ei sunt colegii și oamenii în care am foarte mare încredere și alături de care vom câștiga alegerile prezidențiale și vom forma acel guvern de care România are foarte mare nevoie, oameni dintre care mulți vor face parte din viitoarea guvernare a Alianței USR-PLUS. Sunt alături de mine oameni pe care USR i-a mandatat cu încredere și sprijin pentru a duce în următorii doi ani acest partid la guvernarea României și la acea poziție pe care românii ne-o cer de câte ori discutăm cu ei în stradă, aceea de a ne asuma însănătoșirea României”, a declarat Dan Barna, la prezentarea rezultatelor.

Noua echipa de conducere a USR, aleasa la Timisoara

Timişul, chiar dacă a oferit rezultate excelente la ultimele alegeri europarlamentare, câştigând chiar pe Timişoara, nu are niciun post de vicepreşedinte, având doar posturi în Biroul Naţional, prin Cătălin Drulă, deputat de Timiş, respectiv Cristian Moş – şeful filialei judeţene, ambii aleşi pe lista lui Barna.
Tot în cadrul congresului a fost aleasă Comisia de Arbitraj şi Comisia de Cenzori.
Ultimul punct din calendarul evenimentului timişorean al USR are loc de la ora 18, în Piaţa Libertăţii, unde are loc un miting, unde conducerea partidului se va întâlni cu simpatizanţii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago