Politica

DRDP Timişoara, pepiniera de şpăgari a directorului PSD-ist Cristian Ispravnic

Un nou condamnat la puşcărie pe motiv că a fost prins luând şpagă a fost promovat în cadrul DRDP Timişoara. La finalul lunii august, directorul PSD-ist al instituţiei, Cristian Ispravnic, îl punea pe colegul său de partid Mircea Andrei Lucaciu pe o funcţie de şef, chiar dacă acesta a fost condamnat la închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat.

Dosarul penal şi, mai bine, o condamnare la închisoare pentru fapte de corupţie pare să fie un atu la angajare în cadrul DRDP Timişoara, sub conducerea liderului PSD-ist din Arad Cristian Ispravnic. Nu este o glumă, ci o realitate. Ultimul cu o condamnare la activ, angajat în cadrul instituţiei este Vasile Alin Băeţan. Acesta, cu toate că este din Arad, a câştigat un concurs pentru postul de inginer electromecanic la Secţia de Drumuri Naţionale din Deva. “Nu va rămâne acolo, ci va fi transferat înapoi la Arad, important este să câştige un post”, ne-au declarat surse din DRDP. De altfel, Băeţan face parte din echipa de arădeni care, din momentul în care Ispravnic a preluat şefia DRDP Timişoara, face jocurile în instituţie.

În 2007, Băeţan, angajat şi atunci în cadrul DRDPT Timişoara, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarepe motiv de şpagă. “În fapt, la data de 14.12.2006, la sediul D.G.A. Hunedoara s-a prezentat un cetăţean, administrator la o firmă din municipiul Hunedoara, care a sesizat faptul că un funcţionar de la Administraţia Naţională a Drumurilor Arad i-a pretins suma de 1.500 RON drept mită. În schimbul banilor, lucrătorul de la A.N.D. Arad promitea să nu-l mai sancţioneze contravenţional cu până la 8.200 RON pe unul dintre angajaţii denunţătorului, care a fost oprit în trafic în timp ce transporta o încărcătură ce depăşea maximul admis(…) Funcţionarul a solicitat ca mita să îi fie transferată on-line la Oficiul poştal nr. 1 Arad în aceeaşi zi, în caz contrar, ameninţând cu întocmirea procesului verbal de sancţionare. În urma discuţiilor cu denunţătorul, funcţionarul a fost de acord să îi fie transferată suma de 1.000 RON, lăsând să se înţeleagă că va stabili o nouă întâlnire pentru a primi şi diferenţa de bani. În aceeaşi zi, lucrătorii D.G.A. Arad şi Timiş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Tribunalului Arad, s-au deplasat la oficiul poştal indicat, unde au constatat că, pentru ridicarea banilor, s-au prezentat Băeţan Vasile Alin şi Cristea Radu Virgil, funcţionari în cadrul Administraţiei Naţionale a Drumurilor, şi o cunoştinţă de-a lor. În urma audierilor celor trei persoane s-a stabilit că cei doi funcţionari îi ceruseră denunţătorului să trimită banii pe numele prietenului lor, iar pe acesta l-au rugat să ridice suma de 1.000 RON fără a-i explica în ce condiţii a fost obţinută”, se arată în rechizitoriul pe baza căruia  a fost condamnat Băeţan.

Nu cu mult timp în urmă, deBanat a prezentat cazul unui alt condamnat pentru fapte de corupţie, Mircea Andrei Lucaciu, promovat în funcţia de şef al Departamentului de Venituri. Lucaciu a fost coleg cu Ispravnic pe lista PSD  la alegerile din 2016 pentru Consiliul Judeţean Arad. De altfel, Ispravnic este un bun prieten al preşedintelui PSD Arad, Dorel Căprar.

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi…

4 ore ago

Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și…

5 ore ago

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se…

7 ore ago

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A -…

7 ore ago

Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare

Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de…

8 ore ago

Surori rătăcite în Timişoara, ajutate de poliţiştii locali să-şi regăsească mama

Peripeţii cu final fericit, dar şi cu câteva semne de întrebare în ceea ce priveşte…

9 ore ago