Politica

E oficial. Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban

Ceea ce se ştia de mai multe zile, respectiv desemnarea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, în funcţia de prim-ministru a fost oficializată în această după-amiază la Palatul Cotroceni. Orban a anunţat câteva dintre priorităţile sale la Palatul Victoria.

“Am decis să desemnez următorul premier în persoana domnului Ludovic Orban, președintele PNL. E președintele celui mai mare partid din Opoziție, promotorul principal al moțiunii de cenzură. Așa este democratic corect”, a fost anunţul oficial al preşedintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, avându-l alături pe “desemnatul” Ludovic Orban. Preşedintele Iohannis a profitat de acest prilej pentru a aduce noi critici PSD-ului şi Guvernului Dăncilă. “Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzură și a căzut guvernul PSD și e foarte bine așa. Pentru că PSD din 2017 a avut trei guverne care au dăunat grav României. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea României și ne-a ținut pe toți pe loc”,a  declarat Iohannis. El a mai spus că actualul guvern va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. “Și dacă veni vorba de ele, personal cred că anticipatele sunt o soluție foarte bună, dar nu acum, cu guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi în plus cu acest guvern eșuat e o zi pierdută, un risc pentru România”, a completat Iohannis.

Ludovic Orban a afirmat, în prima sa declaraţie îăn calitate de premier desemnat, că guvernul condus de el va da românilor ceea ce aşteapă cu toţii: cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului public și soluții pentru marile probleme. “Principalele priorități ale guvernului sunt: refacerea echilibrelor macroeconomice și corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri, restructurarea aparatului guvernamental, readucerea competenței, digitalizarea administrației, acordarea unei atenții serioase a tuturor obiectivelor de investiții în infrastructura de transport, educație, sănătate și alte domenii publice, consolidarea parcursului european al României. De asemenea, respectarea tuturor rigorilor privind statul de drept, asigurarea unei independențe reale a justiției, readucerea instituțiilor în slujba cetățenilor”, a anunţat Orban câteva dintre priorităţile sale.

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

15 minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

16 ore ago