Administratie

Fostul manager PNL al Spitalului Judeţean, Mihai Ionac, se consideră victimă a actualului director PSD Marius Craina

Într-un “Drept la replică” pe adresa site-ului deBanat, Mihai Ionac, fostul şef al Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean, susţine că s-au comis mai multe ilegalităţi în concursul şi, ulterior, contestaţia depuse de el. Ionac se consideră, de asemenea, o victimă a unei campanii de denigrare venită din partea conducerii spitalului.

Mihai Ionac, fost manager al Spitalului Judeţean în perioada 2005-2008, sprijinit fiind de PNL, a căzut concursul pentru funcţia de şef al Secţiei de Chirurgie Vasculară. El deţinea acest post din anul 2008, imediat după ce a părăsit şefia spitalului. Ionac contest modul în care s-a dar concursul, dar şi felul în care a fost soluţionată contestaţia. Fără a da un nume, el vorbeşte de o campanie de denigrare venită din partea conducerii spitalului. Amintim că manager la această ora este Marius Craina, sprijinit de PSD.

Vă prezentăm intergral “dreptul la replică”:

“În data de 3 octombrie 2019 in debanat.ro a aparut un articol intitulat “Cutremur la Spitalul Județean. Fostul manager Mihai Ionac pierdut concursul pentru sefia Sectiei de Chirurgie Vasculara” sub semnatura Iulia Avram. Articolul respectiv contine o serie de afirmatii tendentioase care ma vizeaza, fara sa prezinte sub nici o forma opinia mea personala.

Va atasez contestatia pe care am inaintat-o conducerii spitalului dupa ce am primit o hartie scrisa cu pixul (atasata) in care mi s-a comunicat rezultatul la proba scrisa a examenului. In aceasta contestatie am semnalat conducerii spitalului neregulile care au facut posibila desfasurarea examenului cu abateri numeroase de la legalitate. Comisia de contestatie a fost alcatuita din o parte din comisia de examinare, criteriile alcatuirii/numirii acestei comisii au ramas, la fel ca baremul, secrete, fenomen caracteristic oricarui sistem totalitar si care evident, mi-a respins contestatia.  

In plus, va rog sa luati la cunostinta ca am actionat in judecata conducerea spitalului in legatura cu “limbajul suburban” pe care l-as fi utilizat in fata unor medici si asistente din subordine si am castigat definitv si irevocabil. Acest aspect nu are de-a face cu realitatea, face parte din campania persistenta, dezonoranta, de denigrare, pe care conducerea spitalului o instrumenteaza la adresa mea si a altor colegi si decenta v-ar putea sugera sa nu il mai reamintiti, data fiind decizia justitiei. Referitor la acuzatia facuta de ruda unui pacient care a decedat, se afla pe rol o ancheta penala, asa incat din nou, rigorile profesionale ar fi trebuit sa va faca sa va retineti de la afirmatii neprobate, neverificate. 

Referitor la cele 25 de ore de operatie pe zi, nu comentez decat faptul ca este un subiect preluat fara discernamant, atat de “jurnalistii” initiali, cat si de Dvs. Ati fi putut macar sa aveti curiozitatea sa ma intrebati “cum e posibil?”. Dar rostul articolului Dvs nu a avut sub nici o forma scopul de a prezenta informatii verificate, de a separa faptele de opinii (ma intreb ale cui?)  sau a-mi respecta demnitatea. In plus, m-ati prezentat drept faptuitor nu numai intr-o situatie in care justitia nu s-a pronuntat, dar si intr-una in care s-a pronuntat defintiv si irevocabil ca nu este asa!

Prin urmare va solicit sa publicati acest drept la replica, in intregralitatea lui.

Prof. dr. Mihai Ionac”.

dav

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

2 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

5 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

6 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

8 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

10 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

11 ore ago